|

'Doğduğum Ev' Türkiye'nin fotoğrafını çekti

GZT’de yayınlanan ve ardından gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik tarafından kitaplaştırılan ‘Doğduğum Ev’ projesi, rol model alınacak hayatları hem okurlarla hem de izleyicilerle buluşturuyor. Çelik, “Seçtiğim kişilerin hepsinin doğdukları evin bir hikayesi var. O yüzden anlattıkları tüm hikayeler farklı coğrafi bölgelere, farklı tarihi dilimlere ait. Ortaya tam bir Türkiye fotoğrafı çıkıyor” dedi.

00:00 - 1/05/2021 Cumartesi
Güncelleme: 06:51 - 1/05/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Nuriye Çakmak Çelik
Nuriye Çakmak Çelik
Albayrak Medya çatısı altında yeni nesil sosyal içerik üreten GZT’de yayınlanan ve ardından gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik tarafından kitaplaştırılan ‘Doğduğum Ev’ projesi, rol model alınacak hayatları hem okurlarla hem de izleyicilerle buluşturuyor. GZT’nin YouTube kanalından yayınlanan projenin ilk ayağında röportaj yapılan isimler arasında,
şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, yazar Prof. Dr. Mim Kemal Öke, psikolog-yazar Doğan Cüceloğlu, felsefeci-yazar Prof. Dr. Teoman Duralı, şair Yavuz Bülent Bakiler, mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş, ilahiyatçı-yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman, karikatür sanatçısı ve yazar Hasan Aycın, oyuncu İbrahim Uğurlu ve birçok alanda önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın
bulunuyor. Bir röportaj serisi olan projenin sahibi gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik, röportajların video olarak yayınlanmasının ardından çalışmayı, ayrıca kitaplaştırdı. KETEBE tarafından yayımlanan kitap, okurların beğenisine sundu.

HEPSİNİN HİKAYESİ FARKLI

  • Projeye iki yıl önce başladıklarını söyleyen Nuriye Çakmak Çelik, röportaj yaptığı isimleri rol model şahsiyetler olduğunu düşündüğü kişilerden seçtiğini dile getirdi. Çelik, şunları kaydetti:
    “Hikayelerin tümünü doğdukları evden başlatıyorum. Çünkü seçtiğim kişilerin hepsinin doğdukları evin bir hikayesi var. O yüzden anlattıkları tüm hikayeler farklı coğrafi bölgelere, farklı tarihi dilimlere ait. Ama ortaya tam bir Türkiye fotoğrafı çıkıyor.”
#Doğduğum Ev
#​GZT
#Nuriye Çakmak Çelik
3 yıl önce