|

Dört yapraklı yonca efsanesi Alfa Romeo Mito Türkiye'de!

Alfa Romeo MiTo İtalyan markanın “Dört yapraklı yonca” logosunu taşıyan efsane modellerinin en yenisi unvanına sahip... Quadrifoglio Verde, sportif nitelikte zengin standart donanımı, daha çevik şasi yapısı, 6 ileri vitesli şanzımanı ve dinamik süspansiyon sistemiyle farkını ortaya koyuyor.

Merve Sena Kılıç
00:00 - 25/04/2010 Pazar
Güncelleme: 20:02 - 24/04/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Dört yapraklı yonca efsanesi Alfa Romeo Mito Türki
Dört yapraklı yonca efsanesi Alfa Romeo Mito Türki

Alfa Romeo'nun lüks küçük sınıftaki temsilcisi Alfa Romeo MiTo'nun 1.4 litre 170 HP'lik Multiair TBi motorla donatılmış “Quadrifoglio” (Dört yapraklı yonca) versiyonu satışa sunuldu. 24 bin 950 Euro'luk anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çeken Mito, 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede tamamlıyor. Alfa Romeo'nun efsanevi “Dört yapraklı yonca” simgesini taşıyan 170 HP'lik yeni MiTo çeviklik, aktif güvenlik ve kullanım kolaylığı gibi özellikleriyle farkını ortaya koyuyor. Saten titanyum kaplı 17 inçlik jantlar, opak titanyum grisi ön ve arka far çerçeveleri, çift egzoz çıkışı, arka spoyler ve yeşil Quadrifoglio logoları yeni Mito'yu süslüyor.


KÜÇÜLTME POLİTİKASININ ÜRÜNÜ

Yeni Mito, Fiat'ın yakıt tüketimi ile emisyonlarda keskin düşüşler ve iyi bir performans amaçlayan küçültme ilkesinin etkinliğini kanıtlayan Multiair motor teknolojisine sahip. MiTo Quadrifoglio Verde'de sunulan dinamik süspansiyon sisteminin temel özelliği, otomobilin hareketi ve yol koşullarının yanı sıra sürüş tarzına da bağlı olarak kendini uyarlayan amortisörlerin tepkisini, aktif ve sürekli şekilde kontrol etmek. Dinamik Süspansiyon sistemi, etkili filtreleme sistemi sayesinde bozuk yol yüzeylerine karşı yolcuları daha iyi koruyor ve ortaya çıkan herhangi bir engeli (kasis veya çukur gibi) farkedip, süspansiyon davranışını buna göre uyarlayarak konforu ideal seviyeye çıkarıyor.


Türkiye'yi helikopterden dünyaya anlatan adamlar

İtalyan pedal Giovanni Visconti'nin birinciliğiyle tamamlanan 46. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun çekimlerini yapan helikopter pilotu Tom De Mayer ve kameraman Didier Gaudon, 1 milyar insana gökyüzünden Türkiye turu yaptırdı.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun iki yıldır helikopter çekimlerini yapan pilot Tom De Mayer ve kameraman Didier Gaudon Eurosport kanalından yarış boyunca günde ortalama 1 milyar kişiye Türkiye'nin doğal güzelliklerini tanıma fırsatı verdiler. Alışılagelen uygulamaların aksine ilk kez muhteşem manzalar eşliğinde bir bisiklet turunu canlı yayınlayan pilotu De Mayer ve Gaudon'u en çok bayraklarla yollara dizilen seyirciler etkilemiş.

ARKADAŞLARIMA TAVSİYE EDECEĞİM

Türkiye'de çektikleri görüntüleri dünyaya yayınlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Mayer, “Basta İstanbul olmak üzere İzmir, Bodrum, Kaş, Marmaris, Fethiye, Alanya, Antalya, hepsi birbirinden güzel yerler” diyor. Türkiye'nin doğal güzelliklerini objektifinden dünyaya yansıtan kameraman Gaudon ise, halkın yarışa olan ilgisine hayran kaldığını söylüyor. Yol boyunca neredeyse bütün yarışseverlerin elinde Türk bayrağının olmasının dikkatini çektiğini belirten Gaudon şöyle devam ediyor: “Sanki bayrakları devlet dağıtmış. Herkesin elinde Türk bayrağının olması beni çok etkiledi”


Volkswagen farkı satış sonrasında da devam ediyor

Satış sonrası hizmetlerde gerçekleştirdiği çalışmalarıyla, Volkswagen AG tarafından Türkiye'nin '5 Örnek Ülke' arasında gösterilmesini sağlayan Doğuş Otomotiv - Volkswagen Binek ve Ticari Araç, 2009 yılında başarıyla uyguladığı servis kampanyasını 2010 yılında da devam ettiriyor. Trafiğe çıkış tarihi 4 yaş ve üzeri olan tüm Volkswagen binek ve ticari araçları kapsayan, mekanik, elektrik atölye işlemleri için geçerli kampanyada, Ocak 2004 tarihinde trafiğe çıkan 6 yaşındaki bir araca yüzde 18, Ocak 2006'da trafiğe çıkan 4 yaşındaki bir araca da yüzde 12 indirim uygulanıyor. Türkiye genelindeki tüm Volkswagen yetkili servislerinde geçerli.


Ssangyong Kyron zirvenin yeni sahibi

SsangYong'un beğenilen modeli Kyron, Otomobil Distribütörleri Derneği'nin (ODD) açıkladığı satış raporlarına göre E7 (Lux SUV) segmentinin en çok tercih edilen modeli oldu. Güney Koreli markaların yüzde 54 toplam pazar payına sahip olduğu E7 segmentinde SsangYong Kyron, Mart ayında yüzde 22'lik bir pazar payı ile lider kapattı. SsangYong aynı segmentte bulunan Actyon ve Rexton araçlarıyla birlikte bu segmentin Mart ayı pazar payının yüzde 27,4 üne sahip oldu. Land Rover, Discovery, BMW X3, Volvo XC60, Grand Cherokee, Mitsubishi Pajero, Mercedes GLK, aynı segmentte bulunan araçlardan bazıları.



14 yıl önce