|

Dostları Burhanettin Kayhan'ı anlattı

MTTB Eski Genel Başkanı, yazar ve yayıncı Burhanettin Kayhan, Cağaloğlu'nda Timaş Kitapkahve'de düzenlenen bir toplantıda rahmetle anıldı.

Yeni Şafak
18:25 - 12/04/2015 الأحد
Güncelleme: 15:28 - 12/04/2015 الأحد
IHA

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)'nin tertip ettiği Bâbıâli Sohbetleri'nin 240'ncısı, Burhanettin Kayhan'a ayrıldı. Anma toplantısına konuşmacı olarak Prof. Dr. Sacit Adalı, Rasim Cinisli ve Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş katıldı. Toplantıyı gazeteci yazar Mehmet Cemal Çifçigüzeli yönetti. Çifçigüzeli, Burhanettin Kayhan'ın hayat hikâyesini anlattı, İslâm Gençliğinin Stratejisi isimli kitabından bahsetti.



MTTB'nin ilk Genel Başkanlarından Rasim Cinisli de, Burhanettin Kayhan hakkında bilgi verirken “Merhumun çok dik duruşu vardı. Osmanlı çınarı gibiydi. Geleceğin imarı için gece gündüz canla başla çalışan biriydi” dedi.


Rasim Cinisli de, “Biz o dönem üniversitede okumaya çalışan bir avuç idealist gençlerdik. Milliyetçi ve muhafazakâr gençler üniversitelerde büyük zorluklar yaşıyordu” diye konuştu. Cinisli ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Burhanettin dertli adamdı, ideali, mefkuresi vardı. Kabri nur olsun.”


Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Sacit Adalı da, Burhanettin Kayhan'la ilgili hatıralarını anlattı.




#Prof. Dr. Sacit Adalı
#Rasim Cinisli
#Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş
٪d سنوات قبل