|

Dostluk dansı

Yunanistan'ın önde gelen dans topluluklarından 'Dora Stratou Ulusal Dans Tiyatrosu' 28 ekimde İstanbul'da sahne alacak. Ekip, Türk-Yunan dans ve müziğindeki ortak motifyeleri sergileyecek

Oktay Mehmet
00:00 - 24/10/2010 Pazar
Güncelleme: 00:01 - 24/10/2010 Pazar
Yeni Şafak
Dostluk dansı
Dostluk dansı

Yunanistan ile Türkiye arasında yakınlaşma sanat, kültür ve spor alanlarında da kendini gösteriyor. UNESCO'nun 2010 yılını 'Kültürlerarası Yeniden Yaklaşma Yılı' ilan etmesini ardından Yunanistan'ın önde gelen dans topluluklarından 'Ulusal Dora Stratou Ulusal Dans Tiyatrosu' farklı kültürlerin ortak yönlerini dans ve müzikle ortaya koymak üzere İstanbul'da bir performans gösterisi sergileyecek.

ZENGİN REPERTUARLA GELİYOR

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu ile Sarıyer Belediyesi'nin ev sahipliğindeki gösteri, 28 Ekim 2010 saat 20.30'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk defa sahne alacak olan Dora Stratou Ulusal Dans Tiyatrosu, Türk ve Yunan dansları ile müziğindeki ortak motifleri ortaya koyacak. Ekip, Trakya Kapadokya, Konya ve Karadeniz Bölgesi'nden zengin bir repertuar sunacak.

MÜZİK VE DANS SINIR TANIMAZ

'Kültürlerarası Yaklaşım Projesi' hakkında dün Yunanistan'ın İstiklal Caddesi'ndeki Kültür Merkezi'nde, Yunanistan'ın İstanbul Konsolosu Vasilis Bornovas ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ortak basın toplantısı düzenledi. Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Vasilis Bornovas, "Sanat sınır tanımaz. İki ülke Başbakanı Atina'da görüşürken, biz de dostluğa sanatla destek vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Toplantının Başbakan Erdoğan'ın Atina ziyaretine denk gelmesinin güzel bir tesadüf olduğunu belirten Bornovas, iki ülkenin aynı güne denk gelen bayramları ve özel günleri de olduğunu söyledi.


14 yıl önce