|

Dukan diyet ödeyecek

Tartışmalı 'Dukan' diyetinin mimarı dünyaca ünlü doktor Pierre Dukan hakkında, gençlerin 'kilo sınavından' geçmelerini önerdiği için disiplin soruşturması açıldı.

00:00 - 28/03/2012 Çarşamba
Güncelleme: 22:50 - 27/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Dukan diyet ödeyecek
Dukan diyet ödeyecek
MESLEKTEN MEN EDİLEBİLECEK

Fransız Hekimler Birliği, doktorların yaptıkları yorumların halk üzerindeki etkilerini dikkate almak zorunda olduğuna dair mesleki ilkeyi ihlal ettiği gerekçesiyle dünyaca ünlü Fransız doktor Pierre Dukan hakkında şikayette bulundu. Altı ay içinde duruşmaya çıkması beklenen Dukan, haksız bulunması durumunda meslekten men edilebilecek.

GENÇ KIZLARI OLUMSUZ ETKİLER

Dukan, liseden mezun olmadan önce yapılan sınavlara obezite karşıtı bir seçeneğin eklenmesini ve kabul edilebilir vücut kitle endeksine sahip öğrencilere fazladan not verilmesini önermişti. Fransız Hekimler Birliği, böyle bir uygulamanın kilolu ya da aşırı derecede zayıf genç kızlar üzerinde son derece olumsuz etkilere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Dukan'ı bir doktordan çok tüccar gibi davranmakla suçlayan Hekimler Birliği, çok satanlar listesinde yer alan diyet kitabının Dukan'ın artık tıbbı bir kenara bıraktığını gösterdiğini ileri sürüyor. Dukan, kitabında sadece protein içeren gıdaların tüketilmesi gerektiğini ileri sürüyor.



12 yıl önce