|

Dünyada ilk: 5 aylık bebek nakil oldu

ABD'nin Missouri eyaletinin Kansas şehrinde yaşayan çiftlerden biri olan anne Tiffany, 5 aylık hamileyken bebeğinin kalp hastası olduğunu öğrendi. Doktorların iki seçenek sunması üzerine çift henüz 5 aylık olan bebeklerinin organ nakli için listeye alınmasına karar verdi. Jack 1 yaşının altındayken organ nakli olan en genç insan oldu.

Yeni Şafak
10:35 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:50 - 20/09/2018 Perşembe
Diğer
ABD'de yaklaşık 960 bebek bu kusurla doğuyor.
ABD'de yaklaşık 960 bebek bu kusurla doğuyor.

Şimdi 8 aylık bebek olan Jack'in ailesine, kalp - akciğer naklinin yapılması gerektiği bebekleri henüz doğmamışken söylendi. Anne Tiffany bebeğine 5 aylık hamileyken kontrol sırasında ortaya çıktı.

Doğuştan kalp hastası olan minik çocuğun kan akışında yaşadığı problem akciğerlerini de etkiledi. Doğumundan sonra doktorlar aileye iki seçenek sundu: Birincisi Jack'i nakil listesine alıp uygun donör beklemek ikincisi ise tedaviye son vererek bağlı olduğu makinelerden çekmekti.


Jack iyileşmeye sürecine girdi

ABD'nin Missouri eyaletinin Kansas şehrinde yaşayan çift henüz 5 aylık olan bebeklerinin organ nakli için listeye alınmasına karar verdi. Mayıs ayında uygun organın bulunmasıyla ameliyat olan Jack 1 yaşının altındayken organ nakli olan en geç insan oldu.

MailOnline'nın haberine göre, Max ve Allison isimli çocuklarını da yanına alan aile hastaneye yakın olan bir apartman dairesine taşındıklarını artık bebeklerinin iyileşme sürecinde olmasından dolayı Kansas'taki evlerine dönecekleri söylediler.


#Akciğer
#Karaciğer
#Organ Nakli
#Kalp
6 yıl önce