|

Dünyada sadece 50 kişiden biri: Gözyaşına alerjisi var

İngiltere'de yaşayan 19 yaşındaki Lindsey Coubray, dünyada sadece 50 kişide görülen "aquagenic urticaria" yani suya ve gözyaşına alerjisi olan bir hasta. Suya temas edemeyen Coubray'ın duş alması, yüzmesi yasak. Su bile içemeyen Coubray, sadece süt tüketebiliyor. Suya teması halinde Coubray'ın vücudunda yaralar çıkıyor ve ataklar geçiriyor.

Yeni Şafak
09:33 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:58 - 20/09/2018 Perşembe
Diğer
Suya teması halinde Coubray'ın vücudunda yaralar çıkıyor ve ataklar geçiriyor.
Suya teması halinde Coubray'ın vücudunda yaralar çıkıyor ve ataklar geçiriyor.

İngiltere'de yaşayan Lindsey Coubray, ender görülen hastalığından ötürü suyla temas edemez duruma gelen Coubray, kendi göz yaşında bile acı çekmeye başladı. Nedeni ise suya alerjisi olması.

Latince adı "aquagenic urticaria" olan su alerjisi olarak bilinen hastalık yüzünden 19 yaşındaki Lindsey Coubray'ın duş alması, yüzmesi, yağmurda ıslanması hatta karda yürümesi bile yasak.


Su tükettiği zaman yaralar çıkıyor

Su ile en ufak bir temas da Coubray, nefes nefese kalıyor ve kontrolsüz bir şekilde hapşırmaya başlıyor. Bu hastalığından dolayı duş alacağı zaman özel alerji ilacını kullanmak zorunda.

MailOnline'nın haberine göre, dünyada sadece 50 insandan biri olan Coubray, su alerjisi hastalığından dolayı su tükettiğinde ağız içinde ağrılı yaralar meydana geliyor. Coubray, sadece süt içebiliyor. İngiltere'nin doğusundaki Wheathamsted'ta bulunan Hertfordshire'da asistanlık yapan genç kız konuyla ilgili şunları söyledi:

  • "Kendime meydan okuyarak işlerimi bitirmek için bütün gün uğraşıyorum."


#Göz yaşı
#Su
#Su Alerjısi
6 yıl önce