|

Dünyanın en pahalı patates kızartması Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi: Fiyatıyla dudak uçuklattı

ABD'nin New York kentinde bulunan bir restoranda hazırlanan patates kızartmasının bir tabağı bin 713 liraya satılıyor. Dünyanın en pahalı patates kızartması olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ürünün bu kadar pahalı olmasının nedeni yapım aşamasında sirke, trüf yağı ve orkide kullanılmasının yanı sıra üzerine serpilen yenilebilen altın tozundan kaynaklanıyor.

10:57 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 11:25 - 28/07/2021 Çarşamba
Diğer
Dünyanın en pahalı patatesinin üstünde yenilebilir altın var.
Dünyanın en pahalı patatesinin üstünde yenilebilir altın var.
ABD'nin New York kentindeki bir restoranda satılan patates kızartması dünyanın en pahalısı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Üzerine yenilebilir altın tozu serpilerek servis edilen patates kızartmasının tabağı 200 dolar yani bin 713 liraya satılıyor.

New York kentinde, Manhattan'ın en lüks bölgelerinden Upper East Side'da bulunan Serendipity, servis ettiği dünyanın en pahalı hamburgeri (2 bin 500 lira) ve en pahalı sundea dondurmasıyla (8 bin 500 lira) iki rekorun sahibiydi. Söz konusu restoran 10 ürünüyle Guinness Rekorlar Kitabı'nda.


YENİLEBİLİR ALTIN SERPİLİYOR
Patateslerin bu kadar pahalı olmasına neden olan şeyler ise kuşkusuz geçtiği aşamalar. Sirke ile blanch işlemi yapılan patatesler daha sonra saf kaz yağında iki kez kızartılıyor. Ardından trüf yağı ve trüf tuzu ile tatlandırılıyor. Üzerine yenilebilir altın ve ince kesilmiş trüf mantarı serpilen patatesler kristal bir tabakta yanında orkide ve yine trüfle hazırlanan Mornay dip sosla servis ediliyor. Restoranın şefi Joe Calderone, "İnsanlar buraya kutlama yapmak, hayatın gerçeklerinden kaçmak için geliyor" diyor.

#guinness rekorlar kitabı
#patates kızartması
3 yıl önce