|

Dünyanın en zengin 10 ismi koronavirüsle servetlerini katladı

Koronavirüs salgını döneminde dünyanın en zengin 10 isminin servetini iki katına çıkardığı ortaya çıktı. Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam’ın yayımladığı “Eşitsizlik Öldürür” isimli rapor, aynı zamanda, yoksulluk sınırında yaşayan kişi sayısının da arttığını gösterdi.

00:00 - 18/01/2022 Salı
Güncelleme: 01:08 - 18/01/2022 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Koronavirüs salgını döneminde dünyanın en zengin 10 isminin servetini iki katına çıkardığı ortaya çıktı.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam’ın yayımladığı “Eşitsizlik Öldürür” isimli rapor, aynı zamanda, yoksulluk sınırında yaşayan kişi sayısının da arttığını gösterdi.


Kovid-19 sürecinde yürürlüğe konan kapanma tedbirleriyle turizm, seyahat ve ticarete getirilen kısıtlamalar sonrası 163 milyon kişinin daha yoksulluk sınırının altında yaşamaya başladığı bildirildi.

Raporda, aralarında Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg’ün de olduğu dünyanın en zengin 10 isminin toplam servetinin ise salgın döneminde iki kat artarak 1,5 trilyon doları aştığı kaydedildi.

Küresel eşitsizlik vurgusu

  • Ayrıca açlık, sağlık hizmetlerine erişimin sınırlı hale gelmesi, iklim değişikliğinin neden olduğu insani krizler ve şiddet nedeniyle dünyada her 4 saniyede 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Salgının küresel eşitsizliği daha vahim hale getirdiği kaydedilen raporda, az gelişmiş ülkelerdeki yoksul kişilerin Kovid-19’dan ölme ihtimalinin neredeyse 4 kat daha fazla olduğu ifade edildi.

#Koronavirüs
#Elon Musk
#Jeff Bezos
#Bill Gates
#Mark Zuckerberg
2 yıl önce