|

Duran: Yemediğimi yedirmem

Beycezade Restoran'ın sahibi Hüseyin Duran, Beylikdüzü'ndeki mekânında sakatat çeşitleri hazırlıyor. Duran "Sakatat konusu hijyen gerektirir. Ben burada yemediğim hiçbir yemeği misafirlerime sunmam" diyor

Aysel Yaşa
00:00 - 6/03/2010 Cumartesi
Güncelleme: 21:13 - 5/03/2010 Cuma
Yeni Şafak
Duran: Yemediğimi yedirmem
Duran: Yemediğimi yedirmem

Lezzet Durakları'nda bu hafta lezzeti ve hijyeniyle dikkat çeken Beycezade'ye konuk oluyoruz. İki buçuk yıl önce Beylikdüzü'nde açılan restoranda, hem sakatat çeşitleri, hem de sınırlı sayıda ızgara çeşitleri bulunuyor. Mönüde pide çeşitleri ve sulu yemeklere yer verilse de, mekân sahibi Hüseyin Duran sakatatta iddialı olduklarının altını çiziyor. İşkembe, beyin, kokoreç ve kelle paça gibi sakatatlardan yapılan yiyecekler her yerde yenmez. Hazırlanırken hijyen koşullarına çok fazla dikkat edilmesi gereken bu yiyecekler, Beycezade'de layıkıyla yapılıyor. Tüm hazırlanış aşamasında titiz davrandıklarını belirten Duran, işkembeyi direk kesimhaneden alıp kendilerinin temizlediğini belirtiyor. Mekanda servis edilen kokoreç ise Çatalca'da özel olarak, Beycezade müdavimleri için hazırlanıyor.


HEM AŞÇI HEM İŞLETMECİ

“Yemediğim hiçbir yemeği buraya gelen misafirlere sunmam” diyen mekan sahibi, bu titizliğini her alanda gösteriyor. Kah mekana gelen müşterilerle ilgileniyor, kah önlüğü takıp mutfağa geçiyor ve leziz yemekler hazırlıyor. Duran mekânı hakkında "Kendimize has tarfilerimiz ve özel pişirme yöntemlerimizle vazgeçilmez lezzetler sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca etlerimizi özel üreticilerden temin ediyor olmamız, lezzetimizi tamamlayan önemli detaylardan biri. Mutfağımızın açık olması da hijyen konusunda ne kadar şeffaf olduğumuzun açık bir göstergesi" diyor. Mekânda sunulan lezzetleri değerlendirmek gerekirse, işkembenin çok özel hazırlandığı tadından da belli oluyor. Çorbayi içtiğinizde işkembenin o doğal tadını alabiliyorsunuz. Mekânda servis edilen kokoreç ise diğerlerinden ayrılıyor. Daha ince kıyılan ve biraz daha fazla kavrulan kokoreçin lezzetine diyecek yok. Beycezade'nin lahmacunu da mekana özgü hazırlanıyor. Gerçek etten, gerçek lahmacun hazırlanan mekanda, lahmacunda soğan kullanılmıyor.


Beycezade Restoran

Ne yenir: Damar tuzlama, kokoreç, mantarlı güveç

Ne ödenir: Bir kişi için 15 TL

Ne zaman gidilir: 24 saat açık

Nerede: Beylikdüzü Mermerciler Sanayi Sitesi Osmanlı Caddesi No: 1 / 1 C Yakuplu / İstanbul

Tel: 0212 875 41 78




14 yıl önce