|

Duygulara dokunmanın peşindeyim

Azerbaycanlı piyanist Isfar Sarabski, 24. İstanbul Caz Festivali kapsamında bu akşam Sabancı Müzesi'nde bir konser verecek. Sarabski, müzikte hayalinin gerçek duygulara dokunmak olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:54 - 20/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Duygulara dokunmanın  peşindeyim
Duygulara dokunmanın peşindeyim

Dünyaca ünlü Azerbaycanlı piyanist, Isfar Sarabski, 24. İstanbul Caz Festivali kapsamında bu akşam Sabancı Müzesi'nde bir konser verecek. Sarabski'ye sahnede İlhan Erşahin'in Istanbul Sessions projesinden aşina olduğumuz, Natacha Atlas ile yıllarca çalışmış İzzet Kızıl eşlik edecek. Konser programında sanatçının bu Sonbahar'da piyasaya sürmeyi planladığı albümden bazı kompozisyonlara da yer verilecek.

KANIMDA VAR

Hayalinin müzikte dinleyicilere pozitif hisler, gerçek duygular vermek olduğunu belirten Sarabski, “Azeri müziği benim kanımda var, bununla büyüdüm. Dedem Huseyngulu Sarabski Azerbaycan operasının ve İslam dünyasındaki ilk operanın kurucularındandı. Şehrimin geçmişi, Azerbaycan'ın gelişimini etkileyen halkın yanı sıra 'Nevruz' bayramı gibi ulusal kültür olayları, yaptığım çalışmalarıma yansıyor. Etnik açıdan bakacak olursak Türk dünyasıyla çok fazla ortak noktamız var. Hem kültür hem de gelenekler olarak kesinlikle paylaşılan ve bilinen birçok benzerlik var” diyor.

#Piyanist
#Isfar Sarabski
7 yıl önce