|

Eğitim aşkıyla 60 yaşında liseyi bitirdi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 60 yaşında lise diploması alan emekli işçi Mehmet Varol, gözünü üniversiteye dikti. 100 yaşında bile olsa üniversiteyi bitireceğini söyleyen Varol, onu engellemeye çalışanlara kulak asmadığını belirtti. Öğrencileri görünce içi sızlayan Varol, üniversite okumanın ona ekonomik olarak bir şey kazandırmayacağını ama gençlere örnek olacağını ifade etti.

Yeni Şafak
14:29 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 14:31 - 19/04/2016 Salı
AA

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 60 yaşında lise diploması alan emekli işçi Mehmet Varol, gözünü üniversiteye dikti. Varol, 100 yaşında bile olsa üniversiteyi bitirmeyi düşünüyor. Ekonomik gerekçelerle ilkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen Varol, uzun süre küçükbaş hayvan besiciliği yapan ailesine destek oldu. Yıllar sonra bir kamu bankasının Sarımsaklı mevkisindeki kampında bekçi olarak işe giren, ardından evlenip 3 çocuk sahibi olan Varol, 13 yıl önce emekli oldu.Okuyamamanın sıkıntısını hep içinde taşıyan ve azmini kaybetmeyen Varol, önce Açık Öğretim Ortaokulu sonra da Açık Öğretim Lisesi'ni tamamladı ve 60 yaşında lise diplomasını aldı.



Öğrencileri gördükçe içim sızlıyordu


Varol, yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra ortaokul ve liseyi bitirip sonrasında da üniversiteden mezun olmak için kolları sıvadığını söyledi. Bu yolda kararlı olduğunu vurgulayan Varol, "Okuma sevdasını hep içimde yaşadım. Ortaokul ve lise çağlarındaki öğrencileri gördükçe adeta içim sızlıyordu. Bu yüzden de 3 çocuğumun da üniversiteyi kazanması için hiçbir fedakarlıktan kaçmadım. Şimdi 3'ü de üniversiteyi okuyor." diye konuştu.



Okuyamamanın ezikliğini artık yaşamayacağım


Yaşı kaç olursa olsun üniversiteyi bitirmeyi kafasına koyduğunu, onun için önce ortaokulu ardından liseyi tamamladığını anlatan Varol, şöyle devam etti:



"Bu işe kalkıştığımda 'Bu yaştan sonra okuyup da ne yapacaksın?' diyenler oldu. Hiç kimseye kulak asmadım ve yoluma devam ettim. Şimdi hedefim üniversite. Allah ömür verirse yine Açıköğretim Fakültesini kazanarak üniversite mezunu olmak için gayret göstereceğim. Yaşım kaç olursa olsun, isterse 80 ya da 100 yaşında olayım üniversiteyi kazanıp mezun olacağım. Felsefe, sosyoloji, matematik gibi birçok üniversite kitabını kendi imkanlarımla satın aldım bile. Allah'ın izniyle üniversiteyi de kazanıp bitirerek çocukluğumda kurduğum bu büyük düşümü gerçekleştireceğim. Bu yaştan sonra üniversite bana ekonomik olarak herhangi bir şey kazandırmayacak ama ben en azından çocuklarıma ve gençlere iyi bir örnek olacağım çünkü ben en güzel yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inanıyorum. En azından okuyamamanın ezikliğini artık yaşamayacağım"


#Balıkesir
#Mehmet Varol
8 yıl önce