|

El Hamra Sarayı'nda yolsuzluk

El Hamra Sarayı müdürü Maria del Mar Villafranca, yolsuzluk suçlaması nedeniyle gözaltına alındı.

Yeni Şafak
22:41 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:32 - 25/06/2015 Perşembe
AA

İspanya'da Endülüs bölgesindeki El Hamra Sarayı Müdürü Maria del Mar Villafranca, bir yolsuzluk soruşturmasında ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı.



El Hamra Sarayı'nda çalışan 3 memur ve bir iş adamı ile birlikte gözaltına alınan Villafranca ile diğer 4 kişinin, ifade verdikten sonra serbest bırakıldıkları açıklandı.



Granda İl Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmayla ilgili basına verilen bilgilerde, Villafranca ve diğer 4 kişinin, sarayı dolaşırken kullanılan rehber kulaklık hizmetinin kiralanmasıyla bağlantılı olarak 5,5 milyon avroluk kamu parasının kötüye kullanılması, hesaplarda oynama, nüfuzunu kullanarak ihalelere müdahale etme ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalara maruz kaldıkları ifade edildi.



Villafranca serbest bırakıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu rehber kulaklıklarla ilgili sözleşmenin 2007 yılından bu yana yürürlükte olduğunu belirterek, "Saklanacak hiçbir şey yok. Her şey ortada. Diğer sözleşmeler gibi hatalı yerler olabilir ama bu cezai bir şey değil. Eğer bu soruşturmada beni sanık olarak gösterirlerse görevimi bırakırım" dedi.



2014 yılı rakamlarına göre 2 milyon 400 binden fazla turistin ziyaret ettiği tarihi El Hamra Sarayı'nın direkt veya dolaylı olarak yılda 490 milyon avroluk ekonomik katkı sağladığı belirtiliyor.

#saray müdürü
#yolsuzluk suçlaması
#El Hamra Sarayı
9 yıl önce