|

Elektronik müzik ve Flamenko’nun sıra dışı harmanı

Kuşağının en dikkat çeken caz müzisyenlerinden İspanyol piyanist ve besteci Ariadna Castellanos, İş Sanat sahnesine konuk oluyor.

Yeni Şafak
11:00 - 3/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:21 - 3/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Ariadna Castellanos
Ariadna Castellanos

Kuşağının en dikkat çeken caz müzisyenlerinden biri olarak gösterilen İspanyol piyanist ve besteci Ariadna Castellanos, günümüz elektronik ritimlerini, ateşli ve geleneksel flamenko ile buluşturarak her yaştan ve her kesimden insanın dikkatini çekiyor. İngiltere Guildhall School of Music ve Amerika Berklee College of Music okullarından mezun olan Castellanos, bu okullarda Presidental Scholarship (Cumhurbaşkanlığı bursu) ile okuyan ve bursa layık görülen tek İspanyol sanatçı unvanını taşıyor. Bugüne kadar Paco de Lucia, Michel Camilo, Herbie Hancock gibi usta müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşan sanatçı, 25 Ocak 2019 Cuma akşamı saat 20.30’da İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Şehirdeki flamenko özlemini giderecek bu performansı takviminize not edin.

GELECEK VADEDİYOR

Flamenko ve cazı harmanlayarak klasik teknik ile doğaçlamayı bir arada sunduğu yeni bir stil oluşturan Castellanos'un piyanodaki ustalığı, yaratıcılığı ve çok çeşitli müzik tarzlarındaki ustalığı onu “neslinin en ilginç caz müzisyenlerinden biri” yapıyor. Siyah beyaz tuşlara hakimiyeti, farklı müzik türlerindeki yetkinliği, yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımıyla övgü toplayan Castellanos, 2012 yılında yayımladığı ve Latin Grammy Ödüllerine aday gösterilen Flamenco En Black & White albümünün ardından 2016 yılında MJU:ZIK albümünü dinleyiciyle buluşturdu. Alejandro Sanz, Nach ve Pepe de Lucia ile kaydettiği şarkıların yanı sıra birçok film müziğinde de imzası olan sanatçı, genç yaşına rağmen günümüzün gelecek vadeden en önemli müzisyenlerden biri olarak gösteriliyor.

OCAK AYI DOPDOLU
İş Sanat’ın Ocak ayı programı da yine dopdolu. 4 Ocak Cuma, 20.30’da İstanbul Opera Orkestrası’nın Yeni Yıl Konseri - “Senede Bir Gün” olacak. 9 Ocak Çarşamba, 20.30’da Avi Avital mandoliniyle sahneyi dolduracak. 14 Ocak Pazartesi, 17.00 ve 20.30’da Aşk Ve Hüzündür İstanbul - İstanbul Şiirleri programı gerçekleşecek. 27 Ocak Pazar, 15.00’da Evvel Zaman Dışından Masallar programı kapsamında Sevinç Erbulak, Yekta Kopan’ın yazdığı Orman Lokantası’nı Serdar Biliş’in yönetiminde seyirciye sunacak. 28 Ocak Pazartesi, 20.30’da Milli Reasürans’ta Deniz Yakın (keman) Yekta Elmas’ın (piyano) yer aldığı Parlayan Yıldızlar konseri olacak.

#sanat
5 yıl önce