|

Elif için Müslüman oldu

Hollanda'da tanıştığı Türk kızı Elif Cilt ile evlenme hazırlığı yapan 25 yaşındaki Hollandalı genç Dominick Bomsan Jansen, Didim ilçesinde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu ve Bilal adını aldı

Aa
00:00 - 18/07/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:35 - 18/07/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Elif için Müslüman oldu
Elif için Müslüman oldu

İlçe müftüsü Mikail Polat tarafından gerçekleştiren törende Elif Cilt'in babası Mevlüt Cilt ile Hollandalı gencin babası Harry Bosan Jansen de hazır bulundu.

Törende Kur'an-ı Kerim okunmasının ardıdan Dominick Bomsan Jansen, müftü Polat'ın eşliğinde kelime-i şahadet getirdi, Müslüman oldu. Töreninin ardından müftü Polat, İslamiyet hakkında bilgi verdiği Bilal Jansen'e ihtida belgesi ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Bilal Jansen, kız arkadaşı ve diğer arkadaşları sayesinde İslamiyet ile tanıştığını ifade ederek, kendi isteğiyle Müslüman olduğunu söyledi.

Kız arkadaşı Elif Cilt ise ailesinin daha önce 35 sene Hollanda'da yaşadığını, 2002 yılından beri de Didim'de ikamet ettiğini kaydederek, tatil için Didim'de bulunduklarını dile getirdi. Cilt, Hollandalı erkek arkadaşı ile 2,5 yıldır birlikte olduklarını ve Hollanda'da yapılacak düğünle evleneceklerini ve bu ülkede yaşayacaklarını belirtti.


11 yıl önce