|

Emine Erdoğan: Kadın zekasının dünyayı fethedeceğine inanıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Markalar Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Program sırasında konuşma yapan Emine Erdoğan, "Kadın zekasının dünyayı fethedeceğine inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
15:38 - 20/04/2018 Friday
Güncelleme: 15:57 - 20/04/2018 Friday
IHA
Emine Erdoğan, kadınların önemini hakkında açıklama yaptı.
Emine Erdoğan, kadınların önemini hakkında açıklama yaptı.

‘Perakendede Kadının Gücü’ Zirvesinde konuşan Emine Erdoğan, “Güçlü ekonomi sadece kişisel hazların tatmini için değil insanlığın yaralarını sarmak için de gerekli. Kadın duyarlılığının her alanda vicdanı estetiği, zerafeti kanatlandıracak bir değer olduğuna inanıyorum. Kadın zekasının dünyayı fethedeceğine inanıyorum” dedi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Perakendede Kadının Gücü’ Zirvesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Kadınların önemi anlatıldı

‘Biz Daha İyi Yaparız’, ‘Her Yerde Biz Varız’, ‘Perakendenin Yükü Bizde’ ve ‘Yüzde 100 Kadın’ başlıkları altında dört oturumun düzenleneceği Perakendede Kadının Gücü etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Emine Erdoğan, devletin son 15 yılda kadınların çalışma hayatına dahili konusunda olanca gücüyle çalıştığını belirterek,

  • “Dünyanın geleceğine yön verecek temel dinamiklerden birinin kadınların toplumsal hayata ve iş yaşamına katılımı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kadınların çalışma hayatında mağdur edilmeyeceği şartların tesisi son derece önemlidir devletimiz kadınların toplumsal hayata dahil edilmesi konusunda son 15 yıldır olanca gücüyle çalışıyor. Eğitimden siyasete kadın varlığının her alanda arttığını net şekilde görmek mümkündür. Son yıllarda kadınların haklarını gözeten pek çok hukuki düzenleme yapıldı. Aksini düşünmekte zorlandığımız eşit işe eşit ücret ilkesi getirildi” ifadelerini kullandı.

“Kadınlar kalkınmanın sadece destekçisi değil, öznesi de olmalı”

Emine Erdoğan, kadınlar için güzel gelişmeler olduğunu fakat bunların yeterli olmadığını söyledi. Erdoğan, hedeflerinin kadınları sadece kalkınmanın destekçisi değil öznesi haline getirmek olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

  • “Hükümetimiz kadınların siyasete katılımını her zaman teşvik etmektedir. 2002’de yüzde 4.5 olan kadın siyasetçi oranı yüzde 15’e çıktı. İnanıyorum ki bu oran daha da artacaktır. Eğitim alanında kız çocuklarımız önceleyen kampanyalarımızla temel eğitimde kız öğrenci oranı erkeklerle eşit seviyeye geldi. Çok şükür ki binlerce kızımı çocuk yaşta evlilikte ve tarım işçisi olmaktan kurtardık. Kamu kurumlarında kadın çalışan oranı yüzde 37’lerdedir şu anda ve nihayetinde kadın istihdam oranı yüzde 20’lerden yüzde 30’lara çıkmıştır. Bu güzel gelişmeler elbette yeterli değildir. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz içinde kadınları kalkınmanın sadece destekçisi değil öznesi haline getirmektir.”

"Dünyanın en cömert ülkesiyiz"

  • “Toplumsal ön yargıları kırarak kadınları ikinci plana atan yaklaşımlarla çarpışarak bugünlere geldik. Aydınlık bir Türkiye sadece bizim değil; bölgemizin, yer kürenin de umududur. Kimyasal silahlarla yok edilen çocuklar, Afrika’da analarının kurumuş göğsünden süt emen çocuklar için daha çok enerjiye ihtiyacımız var. Dünyada milli gelire oranla en çok insani yardım yapan, dünyanın en cömert ülkesiyiz. Bu ülkenin yüce ruhlu insanları için güçlü ekonomi sadece kişisel hazların tatmini için değil insanlığın yaralarını sarmak için de gerekli. Kadın duyarlılığının her alanda vicdanı estetiği, zarafeti kanatlandıracak bir değer olduğuna inanıyorum. Kadın zekasının dünyayı fethedeceğine inanıyorum” diye konuştu.
#Emine Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#Kadın
#Dünya
#Türkiye
6 years ago