|

En şanslı damat

İki milyon euroluk Hint düğününde masrafları kız evi üstlendi ve damada da 15 milyon euro başlık parası verildi. Beş günlük düğün masallardaki düğünlerin günümüze uyarlamasıydı.

Aa
00:00 - 11/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 23:57 - 10/07/2011 Pazar
Yeni Şafak
En şanslı damat
En şanslı damat

Antalya'da 5 gün süren Hint düğününde son gece gelin ve damadın buluştuğu bir tören yapıldı.

Hindistan'ın en zengin ailelerinden Bansalların kızı Payal Bansal ile Kanoai ailesinin oğlu Deepak Kanodia'nın düğünü, Antalya'nın Kundu mevkiindeki Mardan Palace'da düzenlenen düğün töreniyle sona erdi. Gelin Payal'ın isteği üzerine dünyanın değişik yerlerindeki turistik yöreler arasından düğün için seçilen Antalya'ya konuklar 5 Temmuz günü uçakla geldi. Hint geleneklerine göre tüm masrafları üstlenen kız tarafı, yaklaşık 500 konuğu havalimanında mehteran eşliğinde ve kırmızı halıdan geçirerek karşıladı.

Mardan Palace Oteldeki 250 odanın kapatıldığı düğünün ilk 4 günü dini törenler ve değişik konseptlerde düzenlenen akşam yemekleriyle geçti. Düğünün son gecesinde ise otelin dev iskelesinde son dini tören ve ardından da akşam yemeği düzenlendi.

KONUKLARA MEHTERAN ÇALINDI

Antalya'ya ilk ayak bastıkları gün olduğu gibi kız tarafının konukları mehteran gösterisi eşliğinde beyaz mini tren ve baggy denilen hafif motorlu taşıtlarla düğün yemeğinin yapılacağı alana taşındı.

Beyaz bir ata bindirilen damadın önünde yer alan genç yakınları üstü açık bir cipten yapılan Hint müziği eşliğinde dans ederek ağır ağır ilerlemeye başladı. Otel görevlilerinin taşıdığı meşalelerin arasından ateş gösterisi yapan bir ekibin de eşliğinde damat tarafı yaklaşık 150 metrelik yolu 1,5 saatte aştı. İskelenin üzerine kurulan takın altından geçerek geniş bir platformun üzerine çıkan damada gelinin annesi Abka Bansal, 'Tikka' denilen geleneği uyguladı.

PİLAV VE TATLILARA GÜMÜŞ KATILDI

Masa örtülerinde, sandalyelere ve süsleme amacıyla kullanılan karanfillere kadar kırmızının hakim olduğu düğün yemeğini konuklar gümüş çatal bıçak takımıyla yedi. Açık büfe yemekte konuklara Hint ve dünya mutfağından içinde hiç et olmayan yiyecekler sunuldu. Hindistan'dan sırf bu düğün için getirtilen aşçıların da katılımıyla günler önceden başlayan hazırlıklar sonucunda onlarca çeşit yiyecek ve tatlı yapıldı. Türk aşçılar, Hindistan'da ev sahibinin varlığının en önemli göstergesi olan ince gümüş plakaların pilav ve tatlıların içerisine bol miktarda katıldığını bildirdiler. Hint geleneklerine göre kız tarafı damada 15 milyon avro drahoma (erkeğe ödenen başlık) biçti. Gelinin babasının bu parayı damadına çek yazarak verdiği öğrenildi. Çok sayıda basın mensubunun izlediği düğün töreni, gecenin ilerleyen vaktine kadar devam etti.



13 yıl önce