|

Dünyanın en tatlı müzeleri

Müze denince akla genellikle tarih, bilim ve sanatın sergilendiği yerler gelir. Ancak dünyanın en tatlı müzelerinde yapmak istediğiniz tek şey, karşınızdaki tüm çikolataları bir anda yemek olacak. Dünyanın dört bir yanından çikolata temalı müzeler, Skyroad'ın Kasım sayısında okuyucuyla buluştu.

Yeni Şafak
10:39 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:51 - 12/11/2016 Cumartesi
Skyroad
Dünyanın en tatlı müzeleri ziyaretçilerinin ağzını sulandırıyor.
Dünyanın en tatlı müzeleri ziyaretçilerinin ağzını sulandırıyor.

Yurt dışı seyahatlerinizde gezdiğiniz yere özel lezzetleri keşfetmek istiyorsanız, kafe ve restoranların yanı sıra müzeler de tam size göre! Dünyanın dört bir yanına yayılan çikolata müzeleri, büyük-küçük demeden herkese farklı bir deneyim yaşatıyor ve tarihinden tadımına kadar her özelliğiyle iştahınızı kabartıyor.




Köln Cologne

Dünyaca ünlü Alman çikolata markalarından Stollwerck'in üretim yeri olarak tercih ettiği Köln, aynı zamanda çikolatanın 3000 yıllık tarihini anlatan büyük bir müzeye ev sahipliği yapıyor. 1993 yılından bu yana Ren Nehri'nin kıyısında ziyaretçilerini ağırlayan Imhoff-Schokoladenmuseum (Köln Çikolata Müzesi), çikolatanın üretim sürecinden tropikal bölgelerdeki kakao hasadına kadar birçok ilginç ayrıntıyı bir araya getiriyor. Yılda 675 binden fazla ziyaretçi alan bu müzede 3 metre uzunluğundaki Çikolata Çeşmesi'ni mutlaka görmelisiniz.

Geispolsheim

Çikolataya dair ne varsa rahatlıkla keşfedebileceğiniz Les Secrets du Chocolat (Çikolatanın Sırları) Müzesi, Fransa'nın kuzeydoğusunda yer alan Strasbourg kentine 10 dakikalık mesafede bulunuyor. Geispolsheim'in gezilmesi gereken mekanları arasında dikkat çeken bu müzede, kakao çekirdeklerinin yolculuğunu, çikolatanın yapılış aşamalarını ve Marquise de Sévigné markasının hikayesini öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte, tadım yapabilir ve çikolata sanatçılarının çalışmalarını da izleyebilirsiniz. Amfi tiyatrosu, kafesi ve hediyelik dükkanı ile ilgi çeken bu müzede çocuğunuzu bir atölyeye kaydettirerek onu güzel bir çikolata turuna davet edebilirsiniz.

Brugge

Yaklaşık 13 çikolata fabrikası, 16 çikolata müzesi ve 2.100'ü aşkın çikolata dükkanı ile Belçika, tatlı tutkunları için tam bir cennet. Flaman Bölgesi'nin en büyük şehri ve başkenti olan Brugge'de bulunan Choco-Story Chocolate Museum (Choco-Story Çikolata Müzesi) da size tavsiye edeceğimiz müzelerden biri. Ortaçağ'dan kalma Huis 'de Crone' binasında yer alan bu müzede, çikolatanın 4000 yıllık tarihinin resimler, kelimeler ve tatlarla anlatıldığını görebilirsiniz. Çikolatanın sağlıkla olan ilişkisinin de değerlendirildiği Choco-Story Chocolate Museum'da ziyaretçilere Belçika çikolatalarına dair detaylı bilgi sunuluyor. Buraya kadar gelmişken müzenin tadım bölümüne ve hediyelik mağazasına da uğramayı unutmayın.

Barcelona

İspanyolların tarihinde çikolata büyük bir yere sahip. Yeni Dünya'dan gelen çikolatayı ilk deneyen Avrupalılar, İspanyollardır; 1780 yılında ilk çikolata makinesini yapanlar da onlardır. Tüm bu çikolata mirası ise, bugün, Barselona'daki Museu de la Xocolata'da ziyaretçilere açık. Eski bir manastırın içinde yer alan müzede çikolata tarihinin yanı sıra çikolata heykelleriyle de karşılaşacaksınız. Dini konulardan değişik çizgi karakterlere kadar her türlü detayı barındıran heykellerin çikolatadan olduğuna inanmakta zorluk çekebilirsiniz.

Pensilvanya

Neredeyse tüm çikolata tutkunları tarafından bilinen Hershey markasının Pensilvanya'daki çikolata müzesi de dünyanın en tatlı mekanlarından biri. Hershey's Chocolate World'ün (Hershey'in Çikolata Dünyası) içinde bulunan Hershey Story, çikolata girişimcisi Milton Hershey'in hayatını konu alıyor. Bununla birlikte, müzenin içinde yer alan Chocolate Lab'de (Çikolata Laboratuarı) çikolata atölyelerine katılarak kendi çikolatalarınızı yapmanız mümkün. Çocuklar için de oldukça cazip aktiviteler sunan Hershey Story'de çikolata ve çikolatalı sıcak içeceklerin tadına bakabilir, çikolata SPA'sını deneyebilirsiniz.

New Brunswick

Doğu Kanada Bölgesi'nin eyaletlerden New Brunswick'teki Ganong Chocolate Museum (Ganong Çikolata Müzesi) da çikolataya merakı olan herkesin görmesi gereken yerler arasında. 1873 yılında kurularak Kanada'nın en eski çikolata şirketi olan Ganong'un hikayesinin anlatıldığı müzede, markanın ambalajlı çikolatayı ilk üreten ve Kuzey Amerika'da kalpli kutularda çikolata sunan ilk şirket olduğuna tanıklık edebilirsiniz. Bununla birlikte, Ganong Chocolate Museum'da el yapımı çikolataların nasıl hazırlandığını canlı olarak izleyebilir ve düzenlenen oyunlarda çikolata yapma konusundaki hünerinizi gösterebilirsiniz.

Jeju Adası

Güney Kore'de bulunan Jeju Adası'nın ikinci büyük şehri Seogwipo, dünyanın en büyük ikinci çikolata müzesine ev sahipliği yapmakta. Yerel bir volkanik taş ile inşa edilen bu müzede, kendinizi, dil olarak Çince, Japonca ve İngilizce'nin kullanıldığı eski bir şatoda geziyor gibi hissedebilirsiniz. Çikolatanın üretim sürecindeki tüm ayrıntıların tek tek anlatıldığı müzede pek çok farklı çeşit çikolatayı tadabilirsiniz.

#Çikolata
#Müze
8 yıl önce