|

Esmer tenlilere epilasyon müjdesi

Birçok cihazla koyu ve esmer ciltlere lazer epilasyon uygulaması tercih edilmez. Sebebi lazerin bu tür cilt renklerinde leke bırakması ya da yanıklara neden olmasıdır. Ancak son teknolojilerle bu sorun ortadan kalkacak gibi görünüyor.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 6/01/2013 Pazar
Güncelleme: 10:39 - 6/01/2013 Pazar
Yeni Şafak
Esmer tenlilere epilasyon müjdesi
Esmer tenlilere epilasyon müjdesi

Ten renkleri görece daha esmer olan Asya –Pasifik ülkeleri ve Hindistan''ın ihtiyaçları düşünülerek geliştirilen yeni sistem yavaş yavaş ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Silk Touch isimli yöntemle epilasyon esmerler için daha hızlı, konforlu ve güvenli hale geldi. ArtPlast Estetik Cerrahi Kliniği''nden Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, lazer epilasyonla istenmeyen tüylerden sağlıklı bir biçimde kurtulunabileceğini söylerken, '' Lazer, tıbbın çeşitli alanlarında 40 yılı aşkındır kullanılmaktadır. Işınlar cildin altındaki kıl köklerini hedeflediğinden cilt yüzeyine zarar verilmesi ancak hatalı kullanım sonucu olur. Cilt altına gönderilen ışınların adresi kıl kökleridir; kılcal damarlar, kas ve sinir dokusuna herhangi bir zararı söz konusu değildir'' dedi.

HER CİLDE GÜVENLE UYGULANABİLİR

''Lazer 18 yaş ve üzeri erkek- kadın herkeste uygulanır'' diyen Özdemir, ''Epilasyonda cilt tonu, tüy rengi, tüylerin yoğunluğu, kalınlığı gibi etkenler lazer seçiminde etkilidir. En ideal uygulama açık renk ten ve koyu renk tüylü ciltlerde yapılır. Silk Touch yöntemi tüm cilt tiplerinde güvenle uygulanabilmektedir. Seans sayıları ve seans süresi bölge ve tüy yoğunluğuna göre değişir; dudak üstü ve çene bölgesi 4-5 dk, koltuk altları 10 dk kadar sürerken tüm bacaklarda seans süresi 1.5 saate kadar çıkabilir. Seans sayısı da tüylerin sıklığı ve köklerin kuvvetine bağlı değişir'' diye konuştu.


11 yıl önce