|

Evliya Çelebi’nin son durağı Yeditepe

Evliya Çelebi Seyahatnamesi uzun süreden sonra yeniden okurla buluşuyor. Seyit Ali Kahraman tarafından günümüz Türkçe’siyle hazırlanan 20 kitaptan oluşan 10 ciltlik eser Ekim ayından itibaren Yeditepe Yayınları arasında çıkacak. Her ay bir cildinin yayınlanacağı eser 10 ayda tamamlanacak.

Haber Merkezi
02:43 - 26/09/2021 Pazar
Güncelleme: 02:46 - 26/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

17. yüzyılda Evliya Çelebi tarafından kaleme alınan Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nin günümüz Türkçe’siyle hazırlanmış 20 cildi yeniden okurla buluşuyor. Seyit Ali Kahraman tarafından hazırlanan seyahatname Yapı Kredi Yayınları tarafından basılmıştı ve bir süredir piyasada yoktu. İki ay önce Yeditepe Yayınları ile anlaşan Seyit Ali Kahraman Ekim ayından itibaren her ay bir cildi olmak üzere seyahatnamenin toplam 10 cildini 10 ayda 20 kitap olarak okurla buluşturacak.

Yayınevi sahibi Mustafa Karagülle, Seyit Ali Kahraman’ın geçtiğimiz yıllar Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nden yola çıkarak hazırladığı Evliya Çelebi’de Fatih, Evliya Çelebi’de Yavuz, Evliya Çelebi’de Kanuni gibi kitaplarını okurla buluşturduklarını şimdi ise Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nin günümüz Türkçe’siyle hazırlanmış 20 kitaptan oluşan toplam 10 ciltlik eserini basacaklarını ve son hazırlıkları tamamladıklarını dile getirdi.


10 AYDA 20 KİTAP

Seyit Ali Kahraman ise yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Evliya Çelebi Seyahatnamesi’ni yeniden gözden geçirdim, yeni düzeltmeler de yaptım. Kızım Begüm Kahraman da gençlerin gözüyle son okumasını yaptı. Titiz bir çalışmadan sonra bu önemli eseri yeniden okurlara sunuyoruz. Seyahatname bildiğiniz gibi 10 ciltten oluşuyor. 10 cildi 20 kitap olarak hazırladık. Ekim ayından itibaren her ay bir cildini yayınlayacağız ve 10 ay içinde seyahatnamenin tamamı okurla yeniden buluşmuş olacak. Daha önce Yapı Kredi Yayınları arasında çıkıyordu. Anlaşmamız bittikten sonra eseri yeniden gözden geçirerek bu defa Yeditepe Yayınları arasında çıkacak. Eser iki kere tekrar okumadan geçirildi.”

#Seyit Ali Kahraman
#​Evliya Çelebi Seyahatnamesi
#Türkçe
#Yeditepe Yayınları
3 yıl önce