|

F-1 pistinde bu kez bisikletler yarıştı...

İstihbarat Servisi
00:00 - 21/11/2006 Salı
Güncelleme: 00:58 - 21/11/2006 Salı
Yeni Şafak
F-1 pistinde bu kez bisikletler yarıştı...
F-1 pistinde bu kez bisikletler yarıştı...

Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği Formula 1 pistinde Uluslararası Tuzla B1 Bisiklet Yarışları'nda sporcular Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına pedal çevirdi. Etkinlik çerçevesinde halk gezisi de düzenlendi ve konser verildi.

Amerika ve Avrupa'da oldukça popüler olan Formula-1 pistlerinde yapılan bisiklet yarışlarını Türkiye'de ilk kez Tuzla Belediyesi gerçekleştirdi. Önceki gün yapılan yarışa Türkiye, Almanya, Polonya, Arnavutluk ve Yunanistan'dan 170 sporcu katıldı.

Sporcular, bayanlar, genç erkekler, büyük erkekler, master erkek 35+ ve master erkek 45+ olmak üzere beş kategoride yarıştı. Dünya Bisiklet Birliği ve Avrupa Bisiklet Birliği'nin gözetiminde gerçekleşen yarışları, Dünya Bisiklet Birliği komiseri yönetti.

Genç erkeklerde Leonard Zeneli, bayanlarda Maria Tzomani, master erkekler 35+'da Alexopoulos Panagıotis, büyüklerde Polonya'dan Bodnar Tukaz, Master erkeklerde Ankara Egospor'dan Ahmet Hidayet Akyürek birinci oldu.

Dereceye girenlere madalya, kupa ve toplam 32.950 YTL değerindeki ödüller dağıtıldı. Profesyonel yarışların ardından düzenlenen halk gezisinde protokolle birlikte bisikleti ile gelen vatandaşlar pistte gezinti yaptı.

40 KİŞİYE BİSİKLET HEDİYE

Halk gezisine katılanlar arasından yapılan çekilişle 40 kişiye bisiklet hediye edildi. Ayrıca yarışa katılanlara 2 bin kask dağıtıldı.

Törende konuşan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, olimpik bir spor dalı olan bisiklet sporunu halka yaymak ve sevdirmek istediklerini belirterek, “Tuzla B1'i geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.



17 yıl önce