|

Facebook rekabeti ensesinde hissediyor

Sernur Yassıkaya
00:00 - 2/06/2013 Pazar
Güncelleme: 14:54 - 1/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Facebook rekabeti ensesinde hissediyor
Facebook rekabeti ensesinde hissediyor

Her geçen gün farklı sosyal mecralar dijital dünyaya dahil oluyor. Kimisinden hiç haberimiz olmuyor, kimisi ise önlerine açılan fırsatı iyi değerlendiriyor. Bunun son örneği, genç ve dinamik bir kitleye sahip olan Tumblr. Yahoo'nun 1,1 milyar dolara satın aldığı bu mikro blog'u önümüzdeki günlerde daha sık konuşacağız. Bunun yanında twitter, Arap Baharı'nın da rüzgarıyla, son iki yılın en popüler sosyal mecralarından biri oldu ve büyümeye de devam ediyor. İşte bu ahval ve şerait altında, Facebook rekabeti ensesinde hissetmeye başladı. 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan dev firma Twitter ve Tumblr'ın genç kitleyi ayartmasından rahatsız. Facebook'un CEO'su Sheryl Sandberg, bu durumu, geçtiğimiz günlerde bir teknoloji konferansında itiraf etmiş. Sandberg, artan kullanıcı kitleleri ile bu iki sosyal mecranın popülarite kazandığına dikkat çekmiş. Bu itiraf ise şimdiden Face'e para yatıran girişimcileri endişelendirerek, 'acaba MySpace'in kaderini yakın zamanda Facebook'ta mı paylaşacak?' sorusunun güçlü bir biçimde gündeme getirmişe benziyor. Her ne kadar Sandberg, henüz pazarın kendileri için büyüme fırsatı verdiğini söylese de, Twitter'ın ve Tumblr'ın rekabetçiliği ve özellikle mobil kullanıma dönük yapıları ile önümüzdeki aylarda Facebook'u epey zorlayacaklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

Shazam'dan yeni Windows 8-Phone uygulaması

Popüler müzik bulma ve etiketleme uygulaması Shazam, Windows Phone-8 optimize edilmiş versiyonunu duyurdu. Diğer versiyonlarında olduğu gibi uygulamayı indirmek ücretsiz ve sınırsız etiketleme imkanı mevcut. Bununla birlikte uygulamayı kullananlar, kendi yerel bölgelerinde hangi müziklerin en fazla etiketlendiğini görme imkanına da bu uygulama ile sahip olacaklar.

Haftanın uygulaması: Dots

"Nihayetinde herşey birbirine bağlanır' sözünden yola çıkan iki genç girişimci Patrick Moberg ve Paul Murphy iPhone kullanıcılarının beğenisine Dots (Noktalar) adlı oyunu sürdü. Ve çıkış tarihi üzerinden henüz bir ay geçmiş olsa da, indirilen ücretsiz iOS oyunları arasında ilk 5'te bulunan ve 8 ülkede 1 numaraya yükselen oyun çoktan fanatiklerini üretmiş durumda. Benzer renkteki noktalardan en fazlasını 60 saniye içinde birleştirerek toplama mantığına dayanan Dots, özellikle şehir içi yolculuklarda vakit geçirmek için birebir.

11 yıl önce