|

Fatih Sultan Mehmet rolüne ceza

“Fetih 1453” sinema filminin devamı niteliğinde olan “Fetihten Sonra” adlı televizyon dizisi için Fatih Aksoy’un şirketi Med Yapım, “Fatih” rolünü canlandıran oyuncu Devrim Evin’e dizi başlamadan 25 bin lira avans verdi. Dizinin iptal olmasıyla avansı geri isteyen yapımcı şirket Devrim Evin'e dava açtı. Yapımcının haksız yere diziyi iptal ettiğini söyleyen Evin, 25 bin lirayı ödemedi. Mahkeme Evin'i haksız buldu.

Yeni Şafak
12:25 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 12:46 - 17/12/2017 Pazar
Diğer
İstanbul'un fethinin anlatıldığı filmde, Devrim Evin rol alıyordu.
İstanbul'un fethinin anlatıldığı filmde, Devrim Evin rol alıyordu.

“Fetih 1453” sinema filminin devamı niteliğinde olan “Fetihten Sonra” adlı televizyon dizisi için Fatih Aksoy’un şirketi Med Yapım, “Fatih” rolünü canlandıran oyuncu Devrim Evin’e dizi başlamadan 25 bin lira avans verdi. İddiaya göre yapım şirketi daha sonra diziyi iptal edince oyuncuya verdiği avansı geri istedi. Devrim Evin de haksız yere dizi sözleşmesini iptal eden Med Yapım’a, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde 500 bin euroluk cezai şart davası açtı.

Mahkeme, iki davayı birleştirdi

İki davayı birleştiren mahkeme, Med Yapım’ın açtığı davayı reddederken oyuncunun açtığı davayı kabul etti. Yargıtay birleşen iki davayı da bozdu. Mahkeme bu defa Med Yapım’ın açtığı avans davasını kabul etti ve oyuncunun 25 bin lirayı yapımcı şirkete ödemesine karar verdi. Oyuncunun açtığı 500 bin euroluk davanın ise ayrı görülmesine karar verildi.

#Fatih Sultan Mehmet
#Med Yapım
#Fatih Aksoy
6 yıl önce