|

Fazla kilolar ur çıktı

Konya'da sürekli kilo aldığını düşenen kadının vücudundan 10 kilogram ağırlığında ur çıkarıldı.

Aa
00:00 - 29/09/2013 Pazar
Güncelleme: 11:58 - 29/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Fazla kilolar ur çıktı
Fazla kilolar ur çıktı

Birkaç yıldır sürekli kilo alan Nihal Akbağ (52), nefes darlığı çekmeye başlayınca başvurduğu hastaneden Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yönlendirildi.

Yapılan kontrollerinde Akbağ'ın karnında kitle olduğu tespit edildi. Gerçekleştirilen operasyonla Akbağ'da şişkinliğe neden olan 10 kilogram ağırlığındaki ur çıkarıldı.

Çevresindekiler hamile sanmış

Sağlığına kavuşan Nihal Akbağ, yaptığı açıklamada, karnındaki büyümeyi önce normal sandığını söyledi.

Rahatsızlıkları artmaya başlayınca doktora başvurduğunu belirten Akbağ, ''Hareket edemez olmuştum. Sürekli kilo aldığım için yememe içmeme dikkat etmeye başlamıştım. Görenler hamile olduğumu düşünüyordu" dedi.

Doktorlar karnında kitle bulunduğunu söyleyince çok şaşırdığını dile getiren Akbağ, şimdi çok iyi olduğunu, karnındaki şişkinliği de inmeye başladığını kaydetti.

Kitle hayati risk oluşturuyordu

Hastanenin kadın doğum uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Gül Kebapçılar ise kendilerine başvuran hastalarının bugüne kadar yaşadığı tüm sıkıntıları kilo almasına bağladığını anlattı.

İlk muayenesinde hastada çok büyük bir kitle tespit ettiklerini belirten Kebapçılar, ''Kadını hemen ameliyata aldık. Hastadaki kitle karın içini tamamen doldurmuştu. Öyle ki Nihal Akbağ, nefes almakta güçlük çeker duruma bile gelmişti" diye konuştu.

Akbağ'dan 10 kilogram ağırlığında ur çıkarttıklarını ifade eden Kebapçılar, "Bu ur çıkartılmamış olsaydı daha da büyüyebilir, hatta sonuçları daha ağır olabilirdi. Bu şekilde bile hayati risk oluşturuyordu. Hastamızın durumu şimdi gayet iyi. Taburcu edeceğiz'' diye konuştu.


11 yıl önce