|

Fenomenler Giresun'u Ortadoğu'ya anlattı

Çok sayıda takipçisi bulunan Arap sosyal medya fenomenleri, Ordu'nun turistik bölgelerinden çektikleri fotoğraf ve görüntüleri hesaplarında paylaşarak kentin tanıtımına katkı sağladı. Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Uzuner, "Arap misafirlerimiz Karadeniz'in doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan kareleri anlık olarak Ortadoğu ile paylaştı" diyerek fenomenlere destek verdi.

Yeni Şafak
12:10 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 12:20 - 26/07/2016 Salı
AA
Arap fenomenler Giresun'da çektikleri fotoğrafı takipçileri ile paylaşarak bölge turizmine katkı sağlıyor.
Arap fenomenler Giresun'da çektikleri fotoğrafı takipçileri ile paylaşarak bölge turizmine katkı sağlıyor.

Suudi Arabistan'ın Riyad kentinden, Türk Hava Yolları'nın Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk yurt dışı uçuşuyla gelen kafilede yer alan sosyal medya fenomenleri, Giresun'un turistik bölgelerini takipçileriyle paylaştı.



Bir süre önce Ordu-Giresun Havalimanı'na 18 Temmuz'da gerçekleştirilen ilk yurt dışı seferiyle gelerek kenti ziyaret eden Arap turistler, Kulakkaya Yaylası, Kuzalan Tabiat Parkı ve Giresun Adası'nı gezdi. Arap sosyal medyasında çok sayıda takipçisi bulunan fenomenler, çektikleri görüntü ve fotoğrafları instagram ve snapchat uygulamalarında paylaştı.



Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, THY'nin organizasyonu ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla Riyad'dan bir kafilenin Karadeniz'e geldiğini söyledi.



Giresun'da yapılan tanıtımlar boyunca kentteki ada, kale, Kuzalan Tabiat Parkı, Kümbet Yaylası gibi doğal turistik yerlerin gezildiğini dile getiren Uzuner, "Meşhur Giresun çamsakızı sütlacını tattılar, cennet misali eşsiz doğayı görerek, Giresun misafirperverliği ve hemşehrilerimizin yakın ilgisine tanık oldular. Arap misafirlerimiz Karadeniz'in doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan kareleri anlık olarak Ortadoğu ile paylaştı." dedi.





Uzuner, 2015 yılından itibaren atak yapan Giresun turizminin 2016 yılında da gerek iç pazar gerekse Ortadoğu pazarında büyüme trendini sürdürdüğünü kaydetti.



THY Ordu-Giresun Satış Müdürü Yunus Akbulut ise Ordu ve Giresun'un bakir doğası, denizi, akarsuları ve ormanları olduğunu belirterek, bunların avantaj olduğunu söyledi.



Akbulut, Arap ve Ortadoğu pazarına buraları tanıtmak amacıyla organizasyonlar yaptıklarını ifade ederek, "Riyad seferinin ilkiyle bir grup geldi. Bu grupta sosyal medya olsun, oradaki gazetelerde olsun, tur şirketleri temsilcileri olsun çok önemli insanlar var." diye konuştu.



Fenomenler turizme katkı sağlıyor


Kafiledeki sosyal medya fenomenlerinin 3 milyonu bulan takipçisi olduğuna işaret eden Akbulut, şunları kaydetti:



"Her birinin 300 bini hatta 1 milyonu geçen takipçileri var. Bölgede çok meşhur olan insanlar. Bunun etkisini de görüyoruz, yani geri bildirim olarak alıyoruz. Paylaştıkları an hemen sorular geliyor neresi olduğuna, nasıl ulaşılabileceğine, izlenimlerine dair. Hemen rezervasyon yaptırmak istiyorlar, otel ulaşımlarını, irtibat bilgilerini istiyorlar. Bu tabii ki daha başlangıç. Bizim bu bölgeyi güzel bir şekilde tanıtmamız, pazarlamamız gerekiyor."



Sosyal medyada 385 bin takipçisi olan Salah Chatah, Arap dünyasına sosyal medyadan her şeyi gösterdiklerini belirterek, "Güzel şeyler gördük. Türkiye'de bir kaç sene yaşadım, Karadeniz'e gittim ama ilk defa böyle çok güzel şeyler gördüm." ifadesini kullandı.



Sosyal medya üzerinden takipçilerini Türkiye'ye ve Giresun'a davet ettiğini anlatan Chatah, "Deniz turizmi çok güzel, ada güzel. Giresun'da hem dağlar yakın, hem deniz yakın. Aynı günde adaya gidebilir, yaylaya da gidebilirsiniz. Türkiye'de böyle çok az yer var. Bütün bunları takipçilerime gösterdim." dedi.







#Giresun
#Ortadoğu
#Fenomen
#Arap
8 yıl önce