|

Festival heyecanı başladı

Beklenen gün geldi, 38. İstanbul Film Festivali başladı! 11 gün sürecek festivalin en heyecanlı bölümleri arasında uluslararası ve ulusal yarışma yer alıyor. Uluslararası kategoride 12 film yarışıyor. Altın Lale için 9 film mücadele edecek.

Haber Merkezi
04:00 - 5/04/2019 Cuma
Güncelleme: 03:41 - 5/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Altın Lale Ödülü için bu yıl 9 film yarışacak.
Altın Lale Ödülü için bu yıl 9 film yarışacak.

38. İstanbul Film Festivali başladı! 11 gün sürecek film festivalinde tam 175 uzun metraj film izleyiciyle buluşacak. Programa 11 kısa film eşlik edecek. Festival kapsamında 12 gün boyunca, 19 bölümde 45 ülkeden 187 yönetmenin toplam 186 filmi gösterilecek. Festivalin en heyecanlı bölümleri ise kuşkusuz uluslararası yarışma ve ulusal yarışma bölümleri.

ÖDÜLLÜ YAPIMLAR ÖN PLANDA

Uluslararası kategoride yarışacak 12 filmin büyük bölümü festivallerden ödülle dönen yapımlar. Cannes’da geçen yıl en iyi film seçilen “Sınır”, Berlin’de büyük ödülün sahibi olan Sinek Kuşu, San Sebastian’da en iyi yönetmen, en iyi görüntü ve en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Kırmızı, Austin’de en iyi yönetmen seçilen Lanetli Kumaş bu filmlerden sadece birkaçı. Yarışmanın jüri başkanı ise dünya sinemasının önemli yönetmenlerinden Lynne Ramsay.

Ulusal yarışmada ise dünya festivallerinde prömiyer yapan, yurt içindeki festivallerde ödüle değer görülen filmler ilk kez seyirciyle buluşacak. Altın Lale Ödülü için bu yıl 9 film yarışacak. Program hakkında detaylı bilgi film.iksv.org adresinde!

#38. İstanbul Film Festivali
#Film
5 yıl önce