|

Festivalin gözdesi Türkler grubu oldu

İspanya'da her yıl şubat ayının ilk haftası düzenlenen 'Müslümanlar ve Hristiyanlar Festivali' kapsamında ülkenin doğusundaki Valencia bölgesindeki Sax kasabasında bu yıl da çoğunluğu 'Türkler' grubu oluşturdu.

Yeni Şafak
16:31 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 14:32 - 5/02/2016 Cuma
AA

İspanya'daki en yaygın festivallerden biri olan 'Müslümanlar ve Hristiyanlar'ın en renkli geçtiği yer olan Sax'ta her yıl olduğu gibi bu yıl da bir çok evin balkonu, festivalin en büyük grubu olan Türkler'in sayesinde Türk bayraklarıyla donatıldı.



Sivas doğumlu olan ve kasabanın azizi olarak tanınan Aziz Blas anısına 1627 yılından bu yana gerçekleştirilen festivalde 'Hristiyanlar', 'Garibaldililer', 'Aragonesliler', 'Faslılar', 'Araplar' gibi 8 farklı grubun yanı sıra 'Türkler' grubu da kostümlerle geçiş yaptı. Çoğunluğa sahip üye sayısıyla Sax'ın en popüler grubu olarak bilinen "Türkler" grubu 1920 yılında kurulmuştu.





Sax'taki 'Türkler Evi'nde, Türkler grubunun üyelerine konuşma yapan Büyükelçi Önhon "Sax'ın Turcos grubu üyelerini daima kardeş, güvenilir bir dost ve Türkiye'nin İspanya'daki fahri elçileri olarak görüyoruz" dedi. Tamamen İspanyollardan oluşan Türkler grubuna sık sık "sevgili hemşehrilerim" diye hitap eden Büyükelçi Önhon, şöyle konuştu:



"Türkiye-İspanya ilişkileri, yüzyıllar öncesine dayanan, her ikisi de imparatorluk geçmişine sahip, zaman zaman savaşlarda da karşı karşıya gelmiş, bu tarihi bağları husumet ve kine değil, sevgiye ve dostluğa dönüştürmesini bilmiş iki milletin tarihidir. Bu örnek ilişkilerin gelecek kuşaklara aynen intikal etmesini sağlamak, hepimiz için kutsal bir görevdir. Bu amaçla, diğer konular meyanında kültürel ilişkilerin daha da geliştirilip arttırılmasının büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu düşünceye hizmet eden, ortak geçmişimizi ve paylaştığımız değerleri sergileyen, iki ülke arasında kalıcı bir işbirliği zemini hazırlayan sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum."



#Müslümanlar ve Hristiyanlar Festivali
#İspanya
8 yıl önce