|

Foto-safari yapamadan kayboldu

Develi İlçesi Emniyet Müdürü Suat Günbey, arkadaşlarıyla Aladağlar'daki foto safari yarışmasına giderken kayboldu. 7 ekip seferber oldu. Emniyet müdürü, 80 metre derinlikteki kanyonda bulundu.

Aa
00:00 - 5/07/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:53 - 4/07/2008 Cuma
Yeni Şafak
Foto-safari yapamadan kayboldu
Foto-safari yapamadan kayboldu

Kayseri'nin Develi İlçesi Emniyet Müdürü Suat Günbey, Aladağlar Milli Parkı'nda kayboldu. Günbey, yapılan arama kurtarma çalışmalarıyla 1 gün sonra 80 metre derinlikteki kanyonda bulundu.

İddiaya göre, Develi Emniyet Müdürü Suat Günbey, önceki gün öğle saatlerinde Develi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Develioğlu ve ilçe esnaflarından İsmail Cabbar ile Aladağlar Milli Parkı 1. Foto Safari Fotoğraf Yarışması'na katılmak üzere Aladağlar Yedigöller bölgesi Delikkaya Teke Kalesi mevkiine geldi. Burada Develioğlu ile Cabbar, yükleri taşımak için Ulupınar Köyü'nden katır getirmek üzere Günbey'den ayrıldı. Geri döndüklerinde ise emniyet müdürü Günbey'in eşyaların yanında olmadığı gördüler. Yaptıkları aramalara rağmen Günbey'den haber alamayan arkadaşları, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Bunun üzerine 100 kişilik bir ekiple arama çalışmalarına başlandı.

1 GÜN SONRA KANYONDA

7 ayrı ekiple başlatılan arama kurtarma çalışmaları, akşam havanın kararmasına kadar sürdü. Dün sabah saat 06.00 itibariyle tekrar başlatılan çalışmalara ise 2 polis helikopteri, 4 eğitimli köpek, Sivil Savunma, İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ekipleri ile çok sayıda AKUT ekibi ve bölgedeki vatandaşlar katıldı. Yapılan çalışmalar sonunda Develi İlçe Emniyet Müdürü Suat Günbey, Ulupınar Köyü Karakuzuluk mevkiindeki Aksu Vadisi'nde 80 metre derinlikteki kanyonda yaralı olarak bulundu. Yüksek bir yerden düştüğü ve şuurunun açık olduğu belirtilen Günbey, helikopter ve ambulans ile Kayseri'de tedavi altına alındı.

FOTO-SAFARİ İPTAL EDİLDİ

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan yaptığı açıklamada, 2-6 Temmuz tarihleri arasında Aladağlar Milli Parkı'nda düzenlenen 1. Foto Safari Fotoğraf Yarışması'nı, Emniyet Müdürü Suat Günbey'in kaybolması nedeniyle iptal ettiklerini bildirdi. Başkan Özkan, Foto Safari'ye katılan yaklaşık 20 kişilik bir grubun Yahyalı'ya döndüğünü ifade ederek, “Emniyet Müdürümüz de foto-safariye katılacaktı. Ancak başına istenmeyen bir hadise geldi. Sevindiğimiz nokta kendisinin sağ salim bulunması. İnşallah önümüzdeki yıl yeniden böyle bir organizasyon düzenleriz” şeklinde konuştu.



16 yıl önce