|

Galata’da lezzet durağı

Galata Kitchen, Beyoğlu’nda hafif lezzetleriyle nam salmış bir mekan. Açık mutfağa sahip olan mekanda İmam Bayıldı’dan Macar Gulaş’a kadar uzanan farklı seçeneklere lezzetli bir tabak oluşturmak mümkün.

Merve Akbaş
04:00 - 23/09/2018 Pazar
Güncelleme: 11:40 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Mekanın sahibi ve şefi Esra Goncalar 26 yıldır bu sektörde.
Mekanın sahibi ve şefi Esra Goncalar 26 yıldır bu sektörde.

Galata’ya yolu düşen, kalabalıktan uzaklaşıp, şehrin tarihi dokusunu keşfetmek isteyen herkes Tatar Beyi Sokak’ta biraz soluklanabilir. İrili ufaklı kafelerle dolu bu sokağın bir kapısı da Galata Kitchen’a açılıyor. Galata Kitchen, müşterisini Türk mutfağının güzel örnekleriyle karşılaştıracak bir mekan. Açık bir mutfağı yemekleri seçme, farklı tabaklar oluşturma imkanınız var. Mekanın sahibi ve şefi Esra Goncalar 26 yıldır bu sektörde. Annesi babası retaurant işletmecisi, dedesi ise alanının aranılan bir yemek ustasıymış. İşin sırrı biraz da bu genetik merakta ve ustalıkta yatıyor.

AÇIK MUTFAK AÇIK SEÇİM

Galata Kitchen’da yemekler açık mutfaktan servis ediliyor. Hemen her gün değişen bir menü var. Goncalar bunun nedeni şöyle açıklıyor: “Biz o mevsimde hangi sebze varsa onu pişirip, servis ediyoruz. Mutfağımızda dondurcudan çıkmış bir ürün bulamazsınız. Yemekler sürekli taze olarak pişirilip servis edilir.” Galata Kitchen’a tursit de geliyor, yerli müşteri de. Saat 11 buçukta mutfak açılıyor. Bazen yemekler günde iki kez tazeleniyor. Ağırlıklı Türk mutfağından örnekler var ancak arada dünya mutfağının yansımalarını görmek mümkün. Goncalar “Karnı Yarık yapıyorsam yanında Macar Gulaş yapmayı ihmal etmem” diyor. Mekanın en beğenilen yemekleri de mevsime göre değişkenlik gösteriyor. Yazın en çok zeytinyağlılar, kışın et yemekleri tercih edilenler arasına giriyor.


EV MUTFAĞINDAN FARKSIZ

Galata Kitchen sadece turistik bir mekan olarak tanımlanamaz. Esnaf da, öğrenci de burada kendine yer buluyor. Fiyat ortalaması da bu nedenle bölgenin en makul seviyesinde. Mekanın en dikkat çekici özelliklerinden biri, eski esnaf lokantalarını andırır biçimde, suyun sürahiyle masalardaki yerini alması. İşletmenin pet şişe kullanımını azaltan bu uygulaması hem çevre bilincini yansıtıyor, hem de müşteriye ev hissi yaşatıyor.


FESLEĞENLİ PATLICAN

Galata Kitchen’ın kendine özel bir menüsü var. Türk mutfağının en güzel örneklerini bulmak mümkün. Fesleğenli Patlıcan ise sadece burada yiyebileceğiniz bir lezzet. Mevsiminde her gün bu yemeği bulmak mümkün. Bunun dışında çorbalar, sıcak yemekler, zeytinyağlılar ve tabi soğuk salatalar için de açık mutfaklarında bir yer var. Müşteri soğuk veya sıcaklardan karışık tabaklar yaptırabiliyor. Bu da farklı lezzetleri tabakta buluşturma imkanı doğuruyor. Tatlılar da her gün değişebiliyor. Fırın sütlaç, muhallebi veya revani en sevilen ürünlerden bazıları.


#Galata Kitchen
#Beyoğlu
#Yeni Şafak Pazar
6 yıl önce