|

Geylani'nin eseri için Vatikan'a gidecek

M.Fadıl Geylani, Abdülkadir Geylani'nin 1. Dünya Savaşı'nda Bağdat'tan kaçırılan Tenbihu'l-Gabi li Ru'yeti'n-Nebi adlı kitabını bulmak için yakında Vatikan'a gidecek

Oktay Mehmet
00:00 - 11/12/2006 Pazartesi
Güncelleme: 01:14 - 11/12/2006 Pazartesi
Yeni Şafak
Geylani'nin eseri için Vatikan'a gidecek
Geylani'nin eseri için Vatikan'a gidecek

Yaklaşık 20 yıldır Suriye, Ürdün, Mısır, Irak ve Bağdat'ta büyük mutasavvıf Abdülkadir Geylani Hazretleri'ne ait eserlerin izini süren araştırmacı-yazar Muhammed Fadıl Geylani, içeriği, “Peygamber ve O'nun mesajından gafil olanları ikaz” olarak özetlenebilecek Tenbihu'l-Gabi li Ru'yeti'n-Nebi adlı eserini bulmak için Vatikan'a gideceğini söyledi.

Abdülkadir Geylani Hazretlerinin soyundan gelen M. Fadıl Geylani, Geylani'nin toplam 100'ün üzerinde eserinin olduğunu, ancak bunlardan çok azının bilindiğini anlattı. Geylani'nin günlük salavat ve virdlerinden oluşan 'Salavatı Şerife' adlı eseri ilk defa kendisinin yayınladığını belirten Fadıl Geylani, bu eseri Urduca'ya da kazandıracağını kaydetti. Geylani'nin eserlerinden 17'sine ulaştığını ifade eden Fadıl Geylani, bunlar içerisinde iki ciltlik tefsir ile bir mantık kitabının da bulunduğunu, Üstad Geylani'nin eserlerinden yola çıkarak hazırlayacağı külliyatın önce Arapça, sonra da Türkçe ve Urduca basılacağını bildirdi.


Vatikan'dan olumlu cevap

Geylani'nin Tenbihu'l-Gabi li Ru'yeti'n-Nebi adlı eserinin 1. Dünya Savaşı'nda Bağdat Kütüphanesi'nden Vatikan'a kaçırıldığını tespit eden Fadıl Geylani, Vatikan'la yazışması sonrası davet aldığını, vize işlemlerinin tamamlanmasının ardından eserin kopyasını almak için Vatikan'a gideceğini kaydetti. Fadıl Geylani, “Bu eserlerden istifade etmenin tüm Müslümanların hakkı olduğuna inanıyorum” dedi.


17 yıl önce