|

Görümcenin 8 yıllık gafleti

Avustralya'nın Sydney kentinde yalnız yaşayan yaşlı bir kadının öldüğü ancak sekiz yıl sonra anlaşılabildi. Kimsenin arayıp sormadığı kadın, görümcesinin polise gitmesiyle evinin teras katında bulundu. Olay ülkedeki komşuluk ve akrabalık ilişkilerini tartışmaya açtı.

Sidney
00:00 - 14/07/2011 Perşembe
Güncelleme: 23:47 - 13/07/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Görümcenin 8 yıllık gafleti
Görümcenin 8 yıllık gafleti
2003'TEN BERİ GÖRMÜYORUM

Sydney Polisinin, şehrin iç kesimlerindeki Surry Hills'de bir evin teras katında sekiz yıl kadar önce öldüğü tahmin edilen yaşlı bir kadın iskeleti bulması ülkeyi yasa boğdu. Üzücü olay, ölen kadının eşinin kız kardeşinin (görümce) onu 2003 yılından beri görmediğini ihbar etmesi üzerine ortaya çıktı.


87 YAŞINDA OLACAKTI

Eve giden polis evin üst katındaki yatak odasında yerde kadın cesediyle karşılaştı. Yaşlı kadın yaşamış olsaydı gelecek ay 87 yaşına girecekti. Başkomiser vekili Zoran Dzevlan, ölümün şüpheli görünmediğini, ancak olayın bu kadar yıl sonra ortaya çıkmasının endişe verici olduğunu söyledi.


"İŞİ DÜŞTÜ" AMA BULAMADI

Ölen kadının hayattaki tek akrabası olan görümcesi, onunla uzun bir süredir temas kuramadığını ve aile arasında husumet olduğunu söyledi. Olay, görümcenin aile arasında ortaya çıkan ancak sebebi açıklanmayan bir durum üzerine yengesi ile kontak kurmak istemesiyle anlaşıldı.


İYİ BİR DERS

Zoran Dzevlan “Bu bizim için iyi bir ders aslında. Komşuluk ilişkilerinin bir kez daha ne kadar önemli olduğu bu son olaydan da çok iyi anlaşılmış oluyor. Özellikle yaşlı komşularımız varsa onlarla ilgilenmemiz gerekli" dedi.



13 yıl önce