|

Göz doymaz ama karın garanti!

İspanyolların meşhur tapaslarını misafirlerine sunan Gozo'da tam 45 çeşit tapas var. Türk milleti için küçük porsiyon gibi gözüken bu yemekler hem doyurucu hem de çok leziz

Aysel Yaşa
00:00 - 31/12/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:39 - 30/12/2011 Cuma
Yeni Şafak
Göz doymaz ama karın garanti!
Göz doymaz ama karın garanti!

Türk milleti olarak büyük ve göz dolduran porsiyonlara alışık olduğumuzdan mı bilmem, ufacık tabaklarda servis edilen yemekler bize pek cazip gelmez. İspanyolların meşhur tapasları bu yemeklerin başında gelir. Birçok yemeğin küçük versiyonu olarak hazırlanan bu tapaslara 'Onunla karın mı doyar?' diyen çok insana rastladığım için aslında tapasla da karın doyarmış diyebilmek adına bu hafta eylül ayında açılan Gozo'ya misafir oldum. Tapas ağırlıklı mutfağında aynı zamanda dünya mutfağından lezzetler de sunan mekanın sahipleri Hakan Arat ve Renk Üstay. Gozo bir ada ismi. İspanyolca'da keyif anlamına geliyor. Keyifli yemek yiyebileceğiniz mekanda ses sistemi ve müzik seçimleri de dost sohbeti eşliğinde yiyeceğiniz yemeğe lezzet katabilir. Oldukça şık bir dekorasyona sahip mekan iki katlı. Gozo'nun sürekli değişen mönüsünde sıcak, soğuk ve ekmek üstü tapaslar bulunuyor.

TAPASLAR ŞEF FATMA'YA EMANET

Gozo'nun mutfağında sık rastlamadığımız bir durum var. Tüm tapaslar kadın şef Fatma Hasimoğlu'na emanet. Yaklaşık 45 çeşit tapasla rekor kıran Haşimoğlu, "Tapas çok özen isteyen bir yemek.

Ben de her gün araştırma yapıp bir şeyler öğreniyorum. Yemeklerimle irtibat kurduğum için onun tadına bakmadan da lezzetini anlayabiliyorum" diyor.

10 yıllık şef olan Fatma Hanım en çok körü soslu dana eti, lorlu pazı sarma ve muska böreğine güveniyor. Deniz mahsullü, etli, tavuklu ve vejetaryenler için sebzeli hazırlanan tapaslar için malzemeler de bölgelerinden getirtiliyor. Gozo tapaslar haricinde ekmek üstü konusunda da oldukça iddialı. Kıtır ekmeklerin üzerinde servis edilen çeri domatesler ve özel soslar denemeye değer. Ekmek üstlerinde kullanılan zeytinyağı ve zeytinlerin tadı ise hemen fark ediliyor. Haşimoğlu zeytin ve zeytinyağının mekan sahibinin bahçesinde özel olarak üretildiğini belirtiyor. Hazırladığı yemeklerde organik ürünler kullanmayı kendine düstur edindiğini söyleyen şef, sosları ve mayonezi dahi kendi hazırlıyor. Dışarıdan hiçbir katkı maddesini açık mutfağına sokmuyor.


Her şey doğal

Gozo'nun en önemli özelliklerinden biri de kullanılan malzemelerin taze ve organik olması. Sos ve mayonezlerin de özel olarak hazırlandığı mekana dışarıdan açık hiçbir katkı maddesi girmiyor. Özel üretim zeytinler ise lezzet tutkunlarına keyif veriyor.


Gozo

Ne yenir? Sarmısaklı jumbo karides, lorlu pazı sarma, muska böreği

Ne ödenir? Bir kişi için 25 TL

Ne zaman gidilir? 11.00-00.00

Nerede? Meşrutiyet Cad. No:94/A Şişhane/Beyoğlu İstanbul

Tel: (0212) 251 53 17


12 yıl önce