|

Ha ekmek ha avuç avıç şeker

Ekmeğin kepeği ne kadar çok alınırsa o kadar nişasta ve şekere dönüştüğünü belirten Bakan Eker, ''Ha beyaz ekmek, ha avuç avuç şeker'' dedi. 

Aa
00:00 - 14/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:51 - 14/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Ha ekmek ha avuç avıç şeker
Ha ekmek ha avuç avıç şeker

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ''Dünya'da 1 milyar insan yatağa aç giriyor ve biz günde 6 milyon ekmeği çöpe atıyoruz. Olacak iş değil'' dedi. 

Eker, ekmeği daha sağlıklı hale getirmek gerektiğinin altını çizerek, tam buğday ekmeğine doğru bir yönelmenin ciddi şekilde adım adım yapılması gerektiğini vurguladı. 

Mevzuatı bu yönde kademe kademe değiştirmeye devam ettiklerini ifade eden Eker, tuz oranını azalttıklarını, ekmekte katkı maddelerini kaldırmak için adım attıklarını hatırlattı. 

Ekmeğin kepeği ne kadar çok alınırsa o kadar nişasta ve şekere dönüştüğünü belirten Eker, ''Ha beyaz ekmek, ha avuç avuç şeker'' dedi. 

Ekmek üreticileri ve bu sektördeki teknoloji üreticilerinin de hedef ve uygulamalarını bu yöne doğru yenilemeleri gerektiğinin altını çizen Eker, ''Sağlıklı, hijyenik, israf edilmeyen ekmek üretimi bizim için son derece önemli'' ifadesini kullandı. 


11 yıl önce