|

Hacca yaya gitmiş

Yaşlı adam hacca yaya gitmiş, şimdi Ankara'ya gidecek

İha
00:00 - 23/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 21:15 - 23/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Hacca yaya gitmiş
Hacca yaya gitmiş

Malatya'da yaşlı şahıs Sami Karaaslan, cezaevinde iken söz verdiği yaya yürüme işinin ikinci aşamasını gerçekleştirmeye hazırlandığını söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Yeşilyurt ilçesi Gündezbey Kasabası doğumlu Sami Karaaslan (68), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek üzere Ankara'ya yaya gideceğini söyledi. Cinayet işlemesi nedeniyle cezaevinde yatan ve cezaevinde iken, "Cezaevinden çıkarsam, Hacca yaya gideceğim diye kendi kendime söz verdim. Daha sonra af gelerek cezaevinden çıktım. 1976 yılında 79 günde Hacca yaya gittim" ifadelerini kullanan Karaaslan, cezaevinde iken söz verdiği yaya yürüme işinin ikinci aşamasını gerçekleştirmeye hazırlandığını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olması halinde Ankara'ya yürüyerek gidip ziyaret edeceği sözünü kendi kendine verdiğini ve bunu gerçekleştirmek için 24 Temmuz Cuma günü yola çıkacağını söyleyen Sami Karaslan, "Kendi kendime söz verdim Hacca yaya gittim. İnşallah Ankara'ya da yaya gideceğim. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğim" dedi.

Hiç evlenmediğini ve Gündüzbey'de sade bir hayat yaşadığını dile getiren Karaaslan, "68 yaşına kadar niçin evlenmediniz?" sorusuna karşılık, "Kaderim açık değilmiş" diye cevap verdi.



15 yıl önce