|

Hakan Şükür Avrupa'ya ıslama köfte yedirecek

Milli takımın ve Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Hakan Şükür, çocukluk arkadaşı Yavuz Köprülüoğlu'yla birlikte, memleketi Sakarya'nın meşhur ıslama köftesini Atina'da açacakları restoranla Avrupa'ya taşımaya hazırlanıyor

Cihan
00:00 - 4/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:02 - 4/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Hakan Şükür Avrupa'ya ıslama köfte yedirecek
Hakan Şükür Avrupa'ya ıslama köfte yedirecek

Sakarya'nın meşhur ıslama köftesi Avrupa'ya açılıyor. Milli takımın ve Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Hakan Şükür, Atina'da çocukluk arkadaşı Yavuz Köprülüoğlu'yla birlikte açacakları restorana yer bakmak amacıyla önümüzdeki günlerde Yunanistan'a gidecek. Hakan Şükür memleketi Sakarya'nın en meşhur damak tadlarından olan ıslama köfteyi çocukluk arkadaşı Yavuz Köprülüoğlu'yla birlikte Atina'ya taşımaya hazırlanıyor.

SOHBETTE KARAR VERDİK

Atina'da ıslama köfte üzerine restoran açma fikrinin Hakan'la yaptıkları bir sohbet sırasında ortaya çıktığını söyleyen Yavuz Köprülüoğlu, restoranla ilgili olarak “Köfteci İsmail'in kuruluşu 79 yıl öncesine dayanıyor. 1928'de dedem Mehmet Köprülüoğlu Yugoslavya'dan göç ederek geliyor ve burada ıslama köfte üzerine iş yeri açıyor. Dedemin açtığı yeri babam İsmail Köprülüoğlu devam ettiriyor. Köfteci İsmail'in marka oluşu babamın zamanında gerçekleşiyor. Ben ise bu markayı daha iyi yerlere taşımak istiyorum.”

Köfteci İsmail'i dünya markası yapacağız

Sakarya'da ıslama köfte denince ilk akla gelen 79 yıllık tecrübesiyle dededen toruna miras kalan lezzetin markalaşan adı olan 'Köfteci İsmail' geliyor. Hakan Şükür ise bu markayı işletmenin sahibi aynı zamanda çocukluk aradaşı olan Yavuz Köprülüoğlu'yla birlikte dünyada markalaştırmak için kolları sıvadı. Köprülüoğlu, restoranı 1 yıl içerisinde açmayı planladıklarını söyledi.

17 yıl önce