|

'Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi'

Hassan bin Sabit Sinema Akademisi Proje Koordinatörü Cemil Nazlı, İslami hassasiyetlerle film yapma konusunda çekingen davranan sinema sektörüne karşın "Bu ismi köklerimizle bağımızı canlı tutma adına koyduk" dedi.

Yeni Şafak
16:15 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:28 - 21/03/2016 Pazartesi
AA

Hassan bin Sabit Sinema Akademisi Proje Koordinatörü Cemil Nazlı, "Sinemanın hukuki açıdan problemleri, sinemanın ilmihali, medeniyetin inşasında sinemanın yeri gibi bir çok önemli konuda, alanında uzman isimlerle, bu işle ilgilenen kardeşlerimizi buluşturma gayretindeyiz" dedi.



Cemil Nazlı, Siyer Vakfı tarafından geçen yıl açılan ve bu yıl "Senaryo Yazalığı Atölyesi" ile devam eden Hassan bin Sabit Sinema Akademisi hakkında açıklama yaptı.



Nazlı, Akademiye Hassan bin Sabit isminin konulmasına ilişkin şunları söyledi:



"Bu ismi köklerimizle bağımızı canlı tutma adına koyduk. Hassan bin Sabit, Efendimiz sahabesindendir ve şairdir. Cahiliye devrinden Asr-ı Saadet'e geçiş döneminde, medya ve propaganda işlevi gören alan, şairlerin alanıydı. Yani şairler savaş başlatıyor, savaş bitiriyordu. Öyle etkili sözleri var ki bu manada bugünkü medyanın görevini görüyor. Hassan bin Sabit sözleriyle Efendimiz'in takdirine mazhar olmuş. Bugün eğer İslami hassasiyetlere sahip kardeşlerimiz, Hassan bin Sabit'in yüzyıllar önce yapmış olduğu bir işi yapmış olacaksa, o zaman ondan bir ruh almalı, ondan esinlenmeli ve onun mesajları ile biraz zihni yoğrulmalı."



"Batı kendi fikrini beyazperde üzerinden empoze ediyor"


Batının, propagandasını beyazperde üzerinden aktardığını dile getiren Nazlı şöyle konuştu:



"Bugün Hz. İsa ile alakalı 250 civarında, Hz. Musa ile alakalı 100'den fazla film var. Amerika veya Avrupa film sektörü bu alanı çok iyi kullanıyor. Peki biz neden bu alanı kullanamıyoruz? Bugüne kadar İslami hassasiyetlere sahip kimseler, 'Bu alan bizim alanımız değil, bu alan tutulmuş giremeyiz, beceremeyiz' diyerek hep uzak durmuşlar. Hayır. Bu alan da bizim alanımız. Bu alan bizim alanımız olmalı ve mesajlarımızı ulaştırmak noktasında, maksimum şekilde kullanmalıyız diye düşünüyoruz. Onun için Siyer Vakfı olarak bu manada hem kısa film yarışması, hem Hassan bin Sabit Sinema akademisini, hem de senaryo yazarlığı atölyesini kurduk."



Akademinin seminer kadrosunda M. Emin Yıldırım, İsmail Güllük, Vecdi Akyüz, İhsan Kabil, Tarık Tufan, Beşir Ayvazoğlu, Metin Karabaşoğlu, Mustafa Canbey, Derviş Zaim ve Yusuf Kaplan gibi isimler yer alıyor.


#Hassan bin Sabit Sinema Akademisi
#Proje Koordinatörü Cemil Nazlı
8 yıl önce