|

Hastanın kulağını kolunda büyüttüler

Büyük bir kazada kulağını kaybeden genç adama aylar süren çalışmaların sonunda yeni bir kulak nakledildi. Hastanın kaburgalarından alınan kıkırdaktan yapılan kulak ilk önce hastanın koluna nakledildi. Birkaç ay boyunca büyüyen kulak adamın başına nakledildi ve başarılı sonuç alındı.

Yeni Şafak
15:59 - 1/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:07 - 1/04/2017 Cumartesi
Diğer
Kulak, genç adamın önce koluna sonra başına nakledildi.
Kulak, genç adamın önce koluna sonra başına nakledildi.

Kazadan sonra yüzünün sağ tarafında ciddi hasarlar oluşan adam eski yüzüne kavuşmak için sayısız operasyon geçirmesine rağmen kulağı olmadığı için kendini eksik hissediyordu.

Ne yazık ki hasar o kadar büyüktü ki doktorlar yaranın üstüne kulağını dikemiyordu. Bu yüzden Dr. Guo Shuzhong, Çinli adama yapay bir kulak nakletmeye karar verdi.

  • Hastanın kaburgalarından alınan kıkırdaktan 3D teknolojisiyle yapılan gerçekçi bir kulak ilk olarak adamın koluna nakledildi.
Kulak kolundan kafasına nakledildi

Kulağın çalıştığından emin olmak için hasta 2 hafta boyunca hastanede gözetim altında kaldıktan sonra evine gitti.
Uzmanlar kafasına nakletmeye uygun olduğunu söyleyene kadar birkaç ay boyunca kolunda büyüdü. Bu hafta gerçekleştirilen 7 saatlik operasyonla kulak, hastanın kolundan kafasına nakledildi. Dr. Guo Shuzhong kulağa kan akışının başarıyla gerçekleştiğini bildirdi.



#Guo Shuzhong
7 yıl önce