|

Hayata döndüren veda öpücüğü

Henüz 3 aylıkken kalp krizi geçiren bebekten ümidini kesen doktorlar oksijen tüpünü kapattı. Anne minik yavrusuna veda öpücüğünü verdiği anda minik bebek gözlerini tekrar açtı

Yeni Şafak
00:00 - 1/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:10 - 1/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Hayata döndüren veda öpücüğü
Hayata döndüren veda öpücüğü

Geçtiğimiz yıl bir market alışverişi sırasında 2 haftalık çocukları Woody'nin rahatsızlandığı gerekçesiyle ambulans çağırarak hastaneye giden anne Karen ve baba Jon Lander, hastaneye vardıklarında çocuklarının bir kalp krizi geçirdiğini ve nefes alıp verişinin durduğunu öğrendiler. Yoğun bakım ünitesine alınan minik Woody'nin bir kalp krizi geçirdiği ve nefes almadığı tespit edildi. Yoğun bakımda bütün müdahalelere rağmen minik Woody'den ümidini kesen doktorlar aileye acı durumu bildirdi. Acı içinde gözyaşlarına boğulan anne ve baba çocuklarını son bir kez görmek istediler.


Bebeğin yanına giden acılı annenin oksijen tüpünden ayrılmış çocuğun yanağına elveda öpücüğü kondurmasıyla bir mucize gerçekleşti. Yaşama döndürülemeyeceğine karar verilen 'mucize bebek' birden çığlıklar içinde hareket etmeye başlayınca, doktorlar tarafından tekrar oksijen tüpüne bağlandı. Doktorlar Woody'nin uzun süre oksijen tüpünden ayrılmasına rağmen herhangi bir şekilde beyin hasarı görmemesine bir açıklama getiremediler ancak, küçük Woody şu anda 14 aylık ve sağlıklı şekilde yaşamını devam ettiriyor.

17 yıl önce