|

Haydi çocuklar bahçeye

Bu mekânda kirlenmek serbest. Gülmek de cabası. Kuzguncuk sırtlarındaki Bahceee çocuklu ailelere eğlence vaat ediyor. Geniş oyun parkuruyla çocukların gözdesi olan mekânın menüsündeki her şey katkısız yani doğal.

Yeni Şafak
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 04:09 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Haydi çocuklar bahçeye
​Haydi çocuklar bahçeye

İstanbul gibi büyük şehirlerde insanların en büyük beklentilerinden biri de doğaya dönebilmek. Özellikle çocuklu aileler plastik oyun parklarından, kapalı mekanlardan bunalıyor ve kaçış noktası arıyor. Bahceee Kuzguncuk gibi mekânlar sayesindeyse doğayla iç içe çocuk yetiştirmek hayal olmaktan çıkıyor.

Bahcee Kuzguncuk, Fethi Paşa Korusu’nun hemen alt sokağında, İstanbul’un sayfiye yerlerini andıran semtlerinden birinde yer alıyor. Bahceee’ye ulaşmak için Üsküdar Fıstıkağacı metro durağında inip, Kuzguncuk’a doğru yürüyüşe geçiyorum. İcadiye’den Kuzguncuk’a inerken Boğaz manzarası ayağınızın ucuna seriliyor. Aklıma ilk olarak Yahya Kemâl’in , “Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul” mısraları geliyor. Burası nağ-ı diğer Hamam Yokuşu. Mahallenin eskiden fidanlık olarak kullanılan geniş bahçesi, oyun parkuru olan bir kafeye, Bahceee Kuzguncuk’a dönüştürülmüş. Bahceee’nin demir kapısını araladığımda metropolün içinden sıyrılıp, küçük bir ormana girmiş hissine kapılıyorum. Çınar, ceviz, erik gibi ağaçların altında şehirden bir kaçış noktası...

STRESTEN KAÇIŞ NOKTASI

Mekânın işletmeci Ertuğrul Çelik, “Burada bu çınarın altında oturup bir çay içebileceğimiz bir yer neden yapmıyorsunuz?” ısrarlarına çok maruz kaldıklarını, bunun üzerine de doğal ve organik ürünlerin tüketildiği Bahceee Kuzguncuk’u açtıklarını söylüyor. Çelik, mekânın sosyal hayatlarını devam ettirmek, bir yandan da çocuklarını eğlendirmek isteyen ailelere hitap ettiğini belirtiyor. Normalde çevre düzenlemesi ve peyzaj işleriyle de uğraşan Bahceee ekibine göre, burası şehrin ortasında ama şehrin gürültüsünden uzak olduğu için tercih sebebi. Oyun parkuru dışında, çocukların gelişim süreçlerine katkı sunacak, onların potansiyellerini açığa çıkartmaya yönelik çocuk oyun grupları ve atölyelerle de soğuk kış günleri için bir alternatif sunuyor.


ÇOCUKLAR AYAKKABI GİYMİYOR

Bahceee Kuzguncuk’ta aileler evdeki rahatlıklarını bulabiliyorlar. İçeri giren çocukların ilk yaptığı ayakkabıları çıkarmak, toprak zeminde oynayıp, stres atmak. Bu sırada siz de çayınızı yudumlayıp, kitabınızı okuyabiliyor, çocuklarınızın güven içinde eğlendiğini izleyebiliyorsunuz. Tabi onlara uyup, mekânın merkezinde bulunan büyük kaydıraktan kaymıyor veya kendinizi birden kum havuzunun içinde bulmuyorsanız...

FİDANLIĞIN İÇİNDE

OYUN ALANI

Bahceee kurulurken, fidanlığın doğal hali bozulmamış. Kuruyan ağaçlar da oyun parkurunun yapımında kullanılmış. Bahceee ekibi özellikle çocukların yaratıcılığının doğal ortamda daha rahat ortaya çıkabileceği bir ortam hazırlamaya çalıştıklarını söylüyorlar. Küçük bir teleferik düzeni, kum havuzu, geniş ahşap kaydırak, salıncak, ufak bir top sahası çocukların oyun alanında yer alıyor. Ev yapımı erik suyunu içerken aklımdan geçen tek şey şu: Ebeveynlerin Bahceee’yle ilgili tek sorunu, buraya gelen çocukları çıkarmanın zor olması olabilir!

Kahvaltı da
var, köfte de

Bahceee’de 1 yaş üstü çocuklar için oyun alanı kullanım ücreti 10 TL. Ev yapımı erik, portakal suyu ve limonata ise yine 10 TL. Mini Bahceee kahvaltısı da 25 lira. Kahvaltıya, mıhlama, omlet, menemen gibi eklemeler yapılabiliyor. Mantı 16 TL ve köfte tabakları da 25 TL’ye müşteriye sunuluyor.

#İstanbul
6 yıl önce
default-profile-img