|

Hem kahve hem kitap

Kitapla, kahveyle, samimiyet ve lezzetlerle dolu bir mekan arıyorsanız yolunuzu Üsküdar Bağlarbaşı’ndaki Kitaplı Kahve’ye çevirebilirsiniz. Kitaplı Kahve misafirlerine sükünetle dolu anlar vaat ediyor.

Merve Akbaş
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 16:43 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
FOTOĞRAF: SEDAT ÖZKÖMEÇ
FOTOĞRAF: SEDAT ÖZKÖMEÇ

Üsküdar’ın sessiz sakin bir köşesinde Kitaplı bir Kahve var. Kitaplı Kahve, kalabalıklardan, seslerden kaçıp gelebileceğiniz nadide de bir kafe. Sloganları ise, “Üsküdar’da bir Modern Zamanlar Kıraathanesi.” Mekanı Dilek Özmet ve Mehtap Özdemir birlikte işletiyor. Kahveden tosta, çorbadan atıştırmalıklara geniş bir menüleri de var.

BİR KAÇIŞ ROTASI

Mekânın bir özelliği de müzik çalmaması. Canlı müzik dinletilerine yer verseler de, mekanda sürekli banttan kayıtlar dinletilmiyor. Özmet ve Özdemir bunun nedenini mekânda oluşturmak istedikleri sessizliğe bağlıyor. Bu sessizlikte ders çalışabilir, kitap okunabilir veya arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Kalabalık mekânlarda olduğu gibi muhattabınızın sesini duymama ihtimaliniz yok. Bu nedenle Üsküdar gibi bir merkezde bir kaçış rotası olabilir.

BAHAR iÇİN İDEAL BİR BAHÇE

Mekânın bahar günlerinde müdavimi olacağınız küçük bir bahçesi de var. Burada çarşamba günleri canlı müzik yapılıyor. Öte yandan mekâna çocuğuya gitmek isteyenler için pek çok kafede bulunmayan mama sandalyesinin bulunduğunu da ekleyelim. Kitaplı Kahve’de çay yanında yenilen sıcak kurabiye ise en çok tercih edilenlerden.


HER ŞEY SAĞLIKLI

Kitaplı Kahve’nin işletmecisi olan Dilek Özmet ve Mehtap Özdemir, mekânda çocuklarına yedirmeyecekleri ürünlere yer vermediklerinin özellikle altını çiziyorlar. Sağlıklı olmasına da aynı oranda dikkat ediliyor. Mekân çorba ve makarna çeşitleri de her gün bulunuyor.

#Kitaplı Kahve
#Dilek Özmet
#Mehtap Özdemir
#Üsküdar
5 yıl önce