|

Hemşire katliamı

California'daki bir üniversitede hemşirelik eğitimi alan 43 yaşındaki Kore asıllı One L. Goh, "Hepinizi öldüreceğim" diyerek bastığı sınıftakilerin üzerine 30 el ateş açtı. Kurşunların hedefi olan 5 kişi olay yerinde can verirken, 2 kişi kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Mezun olup olmadığı henüz bilinmeyen saldırgan, olaydan bir saat sonra polise teslim oldu.

00:00 - 4/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:23 - 3/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Hemşire katliamı
Hemşire katliamı
ÖĞRENCiLERE 30 EL KURŞUN SIKTI

ABD'de Oakland'da bulunan Oikos Üniversitesi'nin 43 yaşındaki eski öğrencilerinden One L. Goh sınıf bastı. Kore asıllı Amerikalı Goh, "Sıraya girin, hepinizi öldüreceğim" diye bağırarak öğrencilerin üzerine rasgele ateş açtı. 30 el kurşun sıkan Goh, ardından silahıyla birlikte olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.

AVM'DE POLiSE TESLiM OLDU

Saldırıda 5 kişi Goh'un silahından çıkan mermilerle olay yerinde can verirken, 2 kişi de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Zanlı Goh ise, olaydan yaklaşık bir saat sonra yakınlardaki bir alışveriş merkezinde polislere teslim oldu. Suç delili silah balistik incelemeye gönderilirken saldırgan tutuklandı.

HEMŞiRELiK EĞiTiMi ALDI

Saldırganın, Kore asıllı ABD'lilere yönelik din bilimi, Asya alternatif tıp bilimi, müzik ve hemşirelik eğitimi veren Oikos Universitesi'nde, daha önce hemşirelik eğitimi gördüğü, okuldan mezun olup olmadığının ise bilinmediği açıklandı. Okul kaynakları saldırganın eski bir hemşirelik öğrencisi olduğunu belirtti.



12 yıl önce