|

HER ASRIN DUALARI

BİR dönemin gözdesi bant tiyatrolarını çıkaran Asır Ajans'ın sahibi Ömer Gökalp, şimdilerde Yusuf İslam'ın son albümü üzerinde çalışıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 15/11/1999 Pazartesi
Güncelleme: 11:31 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Y

usuf İslam yeni bir albümle yeniden geliyor. Bize bu albümden bahseder misiniz?

Yusuf İslam'ın yeni albümü, Peygamber Efendimizin (SAV) dualarından yola çıkılarak hazırlanmış bir albüm. Arapça ve İngilizce ilahilerden oluşan bu albümü ikili albüm olarak, türkçeleştirilmiş kasetiyle beraber çıkarıyoruz. Hadis ve Kur'an'dan Yusuf İslam'ın hazırladığı ve yayınlanmamış üç ilahisinden oluşan bu kasetin beğeniyle karşılanacağını umuyoruz.

Yusuf İslam'ın önceki organizasyonlarını da siz üstlenmiştiniz. Medyada geniş yer bulan bu organizyondan bahseder misiniz?

Yusuf İslam uzun yıllar sonra ilk olarak The Life of the Last Prophet isimli Peygamberimiz'in (SAV) hayatını içeren bir kaset hazırlamıştı. Bu kaset, anlatımdan oluşuyordu. Bu kasetin hediyesi olarak içinde Tale'al-Bedru gibi ilahilerin olduğu ilave hediye kaset çok ilgi gördü. Yusuf İslam geldiğinde arkadaşlarımızla çok iyi bir basın organizasyonu hazırladık. Basın toplantısının Çırağan Sarayı'nda olması basının ilgisini çekti. Yusuf İslam, Türkiye gündeminin en önemli konusu oldu. Yediden yetmişe herkesin ilgi odağı haline geldi. Kaseti gelmiş geçmiş en çok satan yabancı sanatçı kaseti oldu.

Bundan sonra yayın hayatınızda ne gibi çalışmalarınız olacak? Yusuf İslam ne zaman geliyor örneğin?

Öncelikle, Yusuf İslam'ın her an bir sürpriz yapabileceğini söyleyeyim. Onun dışında, Kur'an-ı Kerim dünya okuma yarışma birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu'dan üç yeni Kur'an kaseti tamamlandı. Bununla beraber Abdüssamed'in üç albümünü çıkardık. Erkan Mutlu'dan Ateş-i Aşk ilahi kaseti, Ümit Akkaya'dan Son Perde, Yakup Kılıç'ın hazırladığı Yunus Emre İlahileri ve yine Yakup Kılıç'ın seslendirdiği Avrupa'da ilk defa tasavvuf müziğine Almanca Yunus Emre ilahilerinin okunduğu I'm Paradise, Grup Asitane'den sözsüz tasavvuf müziğinden oluşan Simurg, sözlü tasavvuf müziği klasiklerinden oluşan ilahi kaseti, kulağı bizde olanlara 'Baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş' diyerek sunuyoruz.

Gelişen teknoloji, yayıncılık dünyasında farklı alanlar açılmasına yol açtı. Sizin bu konuda çalışmalarınız var mı?

Evet. Bilgisayarın yayıncılık dünyasında ağırlığın hissettirmesiyle yepyeni bir yayıncılık anlayışı doğdu. Geniş olanakların kapısı aralanmış oldu. Biz de bu yeni eserlerimizle çağın teknolojisini en üst düzeyde kullanmayı amaçlıyoruz. Örneğin, hazırladığımız Yunus Emre CD-ROM'u, Yunus Emre'nin hayatını, şiirlerinin bestelerini, seçme beyitlerini içeren mütekamil bir eser oldu. Kafkasya Kahramanı, destansı cihad adamı, Şeyh Şamil'in hayatı, seslendirme klipleri, uzun çalışmalarla hazırlanmış resim ve fotoğrafları CD'ye aktarıldı. Elmalı'lı Hamdi Yazar'ın mealli cüzü Yusuf Ziya Özkan tarafından okunarak CD haline getirildi. Böylece 30 kaset olarak hazırlanan seslendirme tek CD'ye aktarıldı. İçinde Kur'an meali hadis, ilmihal, islam tarihi, çağdaş islam dünyası ile ilgili bilgilerin olduğu CD, Asrın Alim'i, ciltlerce kitabı ve saatlerce seslendirmeyi barındırıyor. ------- Geri OKU ------------------





 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce