|

Her eve her bireye dergi

Geçen ay ilk sayısı çıkan ve okuyucusundan tam not alan Nihayet dergisinin bu sayısı da dolu dolu. İtibar ise edebiyat dünyasında önemli isimlerin ürünlerini yayınmaya devam ediyor.

04:00 - 10/02/2015 Salı
Güncelleme: 00:07 - 10/02/2015 Salı
Diğer
Bu ay vitrinlerde yerini alan iki derginin yeni sayısı var elimizde.

‘Bilgiye doymuş bir dünyada yaşama sanatı’ sloganıyla okurlarına merhaba diyen Nihayet’in kapağını bu ay ‘Sirke Yapamayan Erkekler’ başlığı süslüyor. Derginin ikinci sayısında Fatma Barbarosoğlu, ‘bavul’un mahrem hikayesini yazarken Sibel Eraslan ‘annelerimizi’ anlatıyor. Mustafa Özel’in modernlik ve kapitalizmi Emile Zola’nın ‘Kadınların Cenneti’ romanı üzerinden anlatan yazısı ise okumaya değer diğer yazılardan. Nihayet’te aile ve sosyal hayata dair daha pek çok yazı var.

ŞAİR VE ÖYKÜCÜLER

Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tenekeci’nin yaptığı İtibar’ın bu ayki şairleri arasında Hüseyin Atlansoy, Hakan Arslanbenzer, Nihat Hayri Azamat, Emel Özkan, Ünsal Ünlü, Ali Emre ve Enes Talha Tüfekçi gibi isimler yer alıyor. Cemal Şakar, Sibel Eraslan, Güray Süngü, İsmail Isparta, Doğukan İşler, Emine Batar, Betül Nurata, Nurdan Garpaslan ve Rabia Macit ise öyküleriyle yeni sayıda yerlerini alıyor. Dergi bu sayıda iki söyleşi birden yayımlıyor: Dr. Mehmet Doğan’la Osmanlıca tartışmalarından yola çıkılarak bir söyleşi yapılmış. Bir diğer söyleşi ise Vatan Sevgisi İmandandır kitabının yazarı Ebubekir Kurban’la.
#Nihayet
#İbrahim Tenekeci
#Fatma Barbarosoğlu
9 yıl önce