|

Her kitap yeni bir coğrafya

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başladı. ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ temalı fuarda ilk kez yer alan Ketebe Yayınları Yönetmeni İsmail Demirci, “Balkan, Latin, Arap ve Türk edebiyatının seçkin örneklerini yayınlıyoruz. Kütüphanemizde her kitapta yeni bir coğrafya hayat bulacak” dedi.

İlker Nuri Öztürk
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 03:03 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
FOTOĞRAFLAR: MUSTAFA İLHAN
FOTOĞRAFLAR: MUSTAFA İLHAN

Okurların heyecanla beklediği Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 37. kez kapılarını açtı. ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ temasını taşıyan fuarda deneme ve düşünce kitapları dikkat çekiyor. Fuara özel standıyla kitapseverlere merhaba diyen Ketebe Yayınları yönetmeni İsmail Demirci fuarın şenlik havasında okurla tanıştıklarını söyledi. Balkan edebiyatının önde gelen isimlerinden Cevad Karahasan, Kim Mehmeti, Dritero Agolli, Meşa Selimovic ve Aliya İzetbegovic’in aralarında bulunduğu ciddi bir çalışma ürünü olan kütüphane oluşturduklarını anlatan Demirci sözlerine şöyle devam etti: “Balkanlar başta olmak üzere Latin, Arap ve Türk edebiyatının seçkin örneklerini yayınlıyoruz. Kütüphanemizde her kitapta farklı bir coğrafya hayatını bulacaklar.”


KİTAPLA BAKALIM

Hayata farklı bakışlar sunduklarını söyleyen İnsan Yayınları koordinatörü Fatih Karakurt ise “İbrahim Kalın’ın ‘Barbar Modern Medeni’ çalışması bugünün köklerine işaret ediyor. Byung-Chul Han’ın ‘Güzeli Kurtarmak’ı ise estetik bakışa kıymet veren, görmenin sadece maddesel olmadığını anlatıyor” dedi. Okuru, hayata kitap çerçevesinden bakmaya davet ettiklerini belirten Profil Kitap’tan Osman Küçük de yayınevinin yeni kitaplarını anlatttı: “Tarık Tufan, yeni romanı ‘Düşerken’de hayatın tam ortadından bir hikaye sunuyor. Bekir Develi ise ilk kitabında kendine has denemeleri hayata uyarlıyor.”

ARADIĞINIZ CEVAPLAR BU FUARDA

Ana temanın basit ve temel bir bakış sunduğuna dikkat çeken İthaki Yayınları editörü Selçuk Aylar da “Kurgu ve kurgu dışı eserleri yayınlıyoruz. Günter Anders’ten ‘İnsanın Eskimişliği’ fuara özel bir kitap. Fuar sayesinde yeni okurlarla tanışıp eskileriyle hasret gideriyoruz” ifadelerini kullandı. Alfa Yayın Grubu’ndan Bülent Kuş ise, “Hangi alana merakınız varsa bu fuarda cevap bulabilirsiniz. Selahattin Özpalabıyıklar, Nihat Behram, Khaled Hosseini’nin yeni kitapları farklı türlerden hayata odaklanıyor” dedi.

Yerli yabancı yazarların okurla buluşacağı imza, söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye gibi 300’e yakın etkinliğin gerçekleşeceği kitap fuarı, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 18 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Avrupa’da rekor kırdık
  • Fuarın açılışında konuşan TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, “Fuarımızı geçen yıl 742 bin kişi ziyaret etti. Avrupa fuarlarındaki katılımcılara baktığımızda bu bir rekordur. 800 yayınevi ve kuruluşun katıldığı bu seneki fuarımıza umutla başlıyoruz” dedi. Doğan Hızlan ise, “Kitabın yanında resimde, heykelde ne durumda olduğumuzu görmek ve usta-genç birçok sanatçının eserlerini görebileceğiz” ifadelerini kullandı.
#İsmail Demirci
#Kitap Fuarı
5 yıl önce