|

Her Nefes’te Allah sevgisi

Dijital dünyada tasavvuf kültürü üzerine yazılar yayımlayan Her Nefes Dergisi önümüzdeki Ekim ayında yedinci yaşını kutluyor. Her ay 20 bin okurla buluşan derginin editörü Yosun Mater, “İslâm tasavvufunu hayatımıza nasıl ve ne kadar uygulayabiliriz düşüncesinin peşindeyiz. Allah sevgililerinin ayak izlerini takip etmeye çalışıyoruz” diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 11/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:35 - 11/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Yedi yıl önce yola çıkan Her Nefes Aylık Tasavvuf Kültürü Dergisi, 79. sayısına ulaştı. Dergi her sayısında “İslâm tasavvufunu hayatımıza nasıl ve ne kadar uygulayabiliriz?” sorusuna cevap aramaya çalışıyor. Nefes Yayınevi bünyesinde hazırlanarak Nefes Akademi platformunda (www.nefesakademi.com adresinde) yayınlanan dergi, her ay yaklaşık 20 bin okura ücretsiz olarak ulaşıyor. Yosun Mater'in yayın editörlüğünü yürüttüğü dergide farklı meslek gruplarından yazarlar yer alıyor. Yazarlar herhangi bir telif ücreti sözkonusu olmaksızın yazılarını gönüllü olarak yazıyorlar.





SORULARA CEVAP ARIYORUZ

“Geçmişte ve günümüzde yaşayan Allah sevgililerinin ayak izlerini ve öğütlerini takip etmeye çalışıyoruz” diyen Mater, dergiyi şu sözlerle anlatıyor: “İslâm tasavvufu bakış açısından hayata dair ne öğrenebiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Hoşgörü sahibi insanlar olabilmeye ve 'Yaradılmışı severim, Yaradan'dan ötürü' fikrini öğrenmeye çalışıyoruz. Hepimiz, kendi hayatımızda bizi etkileyen olaylar karşısında hissettiklerimizi anlatmaya ve benzer durumda olanlarla hemhâl olmaya çalışıyoruz. Yola amatör bir ruhla çıktık ve aynı şekilde yayın hayatımıza devam ediyoruz çok şükür.”



HASSASİYET ÖN PLANDA

Mater, dergide siyasi içerikli yazıların yer almadığını, mevcut yazılarda ise suçlama ve kınama gibi ifadelerin yer almamasına özen gösterildiğini vurguluyor. Derginin dosya konuları ise ayın gündemine göre belirleniyor. Her sayıda Cemâlnur Sargut ile yapılan bir söyleşi, Kenan Rifâî Hazretleri'nin sözleri, Sâmiha Ayverdi'nin “İstanbul Geceleri” eserinden yola çıkarak yazılan gezi yazıları ve ev dekorasyonuyla ilgili yazılar yer alıyor. Ayrıca ilk sayıdan itibaren ilgi çeken yemek tarifleri de okuru bekliyor. Mater, dergide yemek tariflerine yer verme fikri hakkında ise şunu söylüyor: “Eskiden dergâhlarda mutfaktan şeyhler çıkarmış. Yemek işi ve pişirmek önemli; onu hatırlatalım istedik.”



#Her Nefes Dergisi
#Yosun Mater
8 yıl önce