|

Herkes burada!

Tarihe damgasını vuran 103 kişi, bir tabloda bir araya geldi. Ramses'ten Saddam'a kadar birçok ismin bulunduğu tablo, büyük ilgi görüyor

Dış Haberler
00:00 - 19/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 22:49 - 18/03/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Herkes burada!
Herkes burada!

Uzakdoğulu 3 ressam, yaptıkları bir tablo ile, dünya tarihine mal olmuş 103 ismi, bir 'akşam yemeği'nde bir araya getirmeyi başardı. Dudu, Li Tiezi ve Zhang An, 2006 yılında 'Discussing the Divine Comedy with Dante' (Dante'yle 'İlahi Komedya'yı Tartışmak) başlığını taşıyan resimleriyle biraz geç de olsa sanatseverlerin dikkatini çekmeyi başardı. Tablo, İtalyan ressam Raphael'in Rönesans fresklerinden 'The School of Athens'ten esinlenerek yapılmış.


II. Ramses'ten Mike Tyson'a kadar 103 kişinin yer aldığı tabloda, şu isimler dikkat çekiyor: Napolyon, Bill Gates, Gandi, Stalin, Da Vinci, Putin, Lenin, Clinton, George W. Bush (arkasında Bin Ladin), Che Guevara, Castro, Arafat, Sezar, Cengiz Han, Gorbaçov, Pele, Elvis Presley, Picasso, Ariel Şaron, Hitler, Mussolini, Saddam Hüseyin, Karl Marx, Michael Jordan, Einstein, Hz. Musa, Konfüçyus, Gandi ve Van Gogh.



15 yıl önce