|

Dünya Hiroşima'ya dönebilir

Rus bilimadamı Yevgeni Shalamberidze'nin, 'Dünyanın manyetik kutupları kaydı. Dünya Hiroşima'ya dönebilir' açıklaması, bilim dünyasında yeni bir tartışma başlattı

Moskova
00:00 - 2/11/2008 Pazar
Güncelleme: 03:06 - 2/11/2008 Pazar
Yeni Şafak
Dünya  Hiroşima'ya dönebilir
Dünya Hiroşima'ya dönebilir

Bilim dünyası, Rus Yevgeni Shalamberidze'nin 'felaket senaryosu'nu tartışıyor. Rus Kara Kuvvetleri Merkezi Askeri Enstitüsü'nde görevli Shalamberidze'ye göre, dünyanın manyetik kutupları hızla kayarak 200 km'ye kadar yer değiştirdi. “Manyetik alanların değişmesi dünyayı koca bir Hiroşima'ya çevirebilir” diyen bilimadamı, dünyanın eksi 273 dereceye kadar soğuyarak 'nükleer kış' yaşayacağını savundu.


Pravda gazetesinin internet sitesindeki makalede, Rus bilimadamı, kuşların, balina ve yunusların yön değiştirmesini, gizemli uçak kazalarını bu durumun işareti olarak yorumladı. Prof. Viktor Kuznetzov ise, son 4 milyon yılda manyetik kutupların 16 kez yer değiştirdiğini belirterek, “Manyetik alanlar yok olmayacak. Dünyanın hep bir radyasyon kalkanı olacak. Gezegenimiz soğumayacak” dedi.


Atom bombası 230 bin can aldı

Batı Japonya'nın Çugoku bölgesinde bulunan Hiroşima, dünya tarihine nükleer saldırıya maruz kalan ilk şehir olarak geçti. ABD, Hiroşima'ya atom bombası atılmadan iki hafta önce, New Mexico'da ilk denemesini yapmıştı.


Ağustos 1945'te ABD “Enola Gay” adlı bir B-29 bombardıman uçağından bıraktığı 'küçük çocuk' isimli atom bombasıyla ilk anda 140 bin kişi ölmüştü. Sonrasında radiasyon hastalıklarla birlikte bu sayı 230 bini geçti.



16 yıl önce