|

Hırsız kaçıran zil

Evinizde davetsiz misafir mi var, en değerli eşyalarınız mı çalınmış. 13 yaşındaki Laurence sayesinde artık bu kâbus bitti.

Londra
00:00 - 8/06/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:11 - 8/06/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Hırsız kaçıran zil
Hırsız kaçıran zil

İngiltere'de yaşayan 13 yaşındaki Laurence Rook, hırsızları vazgeçiren kapı zilini icat etti. Ev sahibinin cep telefonuna bağlı olarak çalışan zil, kapıya gelen kişiye evde olduğunuz izlenimini verebilmenizi sağlıyor. Akıllı Zil'e basıldığında ev sahibinin cep telefonu çalıyor ve telefonu açarak kapıda kim olduğunu sorabiliyor. Cihaz, kapıdaki kişiye ev sahibi evin içindeki diafondan konuşuyormuş izlenimi veren çok hafif parazitli sese sahip.

BİR ADIM ÖNDE DÜŞÜNÜN

Şimdiden Telekom devi Commtel Innovate'e 20 bin adet satış yapan Laurence, adı açıklanmayan başka bir firmayla da 25 binlik bir anlaşma yapmak üzere. Anlaşma imzalandığından 250 bin sterlin (Yaklaşık 700 bin TL) kazanacak. Laurence, "İlk başta annem, biz evde değilken yapılan teslimatları daha sonra almak üzere postaneye gitmekten usandığı için tasarlamıştım. Ama geliştirmeye başladığımda bunun çok iyi bir hırsız caydırıcı olduğunu fark ettim. Genelde hırsızlar evde kimse olup olmadığını öğrenmek için zili çalarlar, Smart Bell buna karşı koymanın mükemmel bir yolu. Siz evde değilken biri kapınızı çaldığında on saniye sonra telefonunuz çalıyor ve cevap verebiliyorsunuz. Çok az parazitli bir ses sağladığından hırsız aslında evde olmadığınızı asla bilemeyecek" diyor.



13 yıl önce