|

Hrant için sarı gelin

Ali Akel
00:00 - 4/02/2011 Cuma
Güncelleme: 00:16 - 4/02/2011 Cuma
Yeni Şafak
Hrant için sarı gelin
Hrant için sarı gelin

ABD'de Türk ve Ermeni genç müzisyenlerin dostluk konserinde, Adnan Saygun ve Edgar Manas gibi ünlü Türk ve Ermeni sanatçıların eserleri yorumlandı, "Sarı Gelin" parçası öldürülen gazeteci Hrant Dink'e armağan edildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen konserin evsahipliğini, Büyükelçi Namık Tan ve eşi Fügen Tan yaptı.

Konsere, şu anda Washington'da bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie Ricciardone ile birlikte katıldı.

Piyano sanatçısı Ayşe Taşpınar, keman sanatçısı Petros Boyacıyan ve soprano Garineh Avakian sahne aldığı gecede Ahmet Adnan Saygun, Edgar Manas, Dikran Cuhacıyan ve Aram Haçaturyan gibi sanatçıların eserleri yorumlandı. Ayrıca Sultan Abdülmecid'in bir eseri seslendirildi. Sanatçılar konserin sonunda 4 yıl önce öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e ithafen Sarı Gelin parçasını yorumladı.

Büyük beğeni toplayan konser sonrası konuşan keman sanatçısı Petros Boyacıyan, bu konserin kendileri için çok güzel bir deneyim olduğunu belirterek, "En unutulmaz performanslarımdan biriydi. Harika bir davetli topluluğunun önünde çalmaktan büyük keyif aldım. Yakın gelecekte tekrar böyle bir etkinlikte yer almayı isterim" diye konuştu.



13 yıl önce