|

Hücrelerinde diri diri yandılar

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta 800 tutuklunun kaldığı cezaevinde yangın çıktı. Anahtarları taşıyan görevliler bulunamadığı için dışarı çıkamayan 357 mahkum hücrelerinde yanarak can verdi. Yetkililer 'isyan' iddialarını reddederken, silah sesleri duyulduğu iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı, çoğu mahkumun da kaçmış olabileceğini duyurdu.

00:00 - 16/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:59 - 16/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Hücrelerinde diri diri yandılar
Hücrelerinde diri diri yandılar
iÇERiDE DUMANDAN BOĞULDULAR

Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'nın 75 kilometre kuzeyinde yer alan Comayagua kentindeki hapishanede gece saatlerinde yangın çıktı. 800 tutuklunun kaldığı cezaevinde yangından kaçamayan 357 mahkum hücrelerinde feci şekilde yanarak can verdi. Hücrelerin anahtarını taşıyan görevli bulunamadığı için mahkumların büyük bir kısmının hücrelerinden kurtarılamadığı, yanarak ya da dumandan boğularak öldüğü belirlendi. Ağır yaralı 80 mahkum, hastaneye kaldırıldı.


SiLAH SESLERi DUYULDU

Durumu "çok ciddi" diye niteleyen Honduras Ceza ve Tevkif Evleri İdaresi Başkanı Danilo Orellana, şimdiye kadar çoğu mahkumun cesetlerine ulaştıklarını belirtirken, cezaevinde bir isyanın söz konusu olmadığının altını çizdi. Uluslararası haber ajansı Reuters ise, cezaevinde silah seslerinin duyulduğunu iddia etti. Honduras İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da yangın sırasında birçok mahkumun hapisten kaçmış olabileceği duyuruldu.


CEHENNEM'i GÖRDÜM

Tamamen yanan hapishanedeki hücrelerinden çıkamayan çok sayıda mahkuma ait cesedin tanınmayacak şekilde olduğu belirtildi. Yangının elek-trik kontağından çıktığı ya da mahkumlar tarafından kasten çıkarılmış olabileceği de ihtimaller arasında. Bir itfaiye sözcüsü de yangının ilk çıktığı dakikalarda hapishane içinde silahlı çatışmalar yaşandığı yönünde haberler olduğunu vurguladı. İtfayie Sözcüsü Josue Garcia'nın "Gördüklerim tam bir cehennemdi" dediği 800 tutuklunun kaldığı cezaevi yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.




12 yıl önce